ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μια γροθιά και μέσω facebook ~ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

μια-γροθιά-και-μέσω-facebook-η-νεολαια-στεφαν-177265

Πλέον των 3.000 μελών στην ανοιχτή ομάδα που απαιτεί «όχι άλλο αίμα στην Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας»

Μόλις μερικές ημέρες μετρά η ανοιχτή ομάδα «όχι άλλο αίμα στην Παλαιά Εθνική οδό Βόλου – Λάρισας», που δημιουργήθηκε στη βαριά σκιά του πολύνεκρου τροχαίου, στο ύψος του Στεφανοβικείου, και ήδη μετρά περισσότερα από 3.000 μέλη. Νέοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, οι οποίοι θρηνούν τους αδικοχαμένους φίλους τους μετά τη μοιραία σύγκρουση νταλίκας με το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τα τρία παιδιά, έγιναν μπροστάρηδες ενός ξεσηκωμού για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εκτός από τη φυσική τους παρουσία σε δύο έως τώρα δυναμικές κινητοποιήσεις –η πρώτη στο σημείο της τραγωδίας και η δεύτερη την περασμένη Πέμπτη στα διόδια- κατά χιλιάδες έχουν γίνει μια «γροθιά» μέσω του facebook και της ομάδας που προσθέτει διαρκώς νέα μέλη, ενδυναμώνοντας τη φωνή τους να δοθεί τέλος στη λίστα αθώων θυμάτων στην Παλιά Εθνική Οδό, που έχει μετατραπεί σε φονικό δρόμο.

Την Παλιά Εθνική, δίχως προδιαγραφές ασφάλειας, ακολουθεί μεγάλο ποσοστό φορτηγών, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το κόστος των υψηλών διοδίων Μοσχοχωρίου. Το αντίτιμο για τα βαρέα οχήματα είναι 14,10 ευρώ, ενώ για τα Ι.Χ. 4 ευρώ. Πρόκειται για τα πιο ακριβά διόδια της Εθνικής Οδού.

«Βάζουν πάνω τους την ταμπέλα του δημοκράτη και κάνουν ό,τι γουστάρουν για την τσέπη τους και τα συμφέροντα τους, αδιαφορώντας για ανθρώπινες ζωές και για ανθρώπινο πόνο. Το ότι χρεοκοπήσαμε οικονομικά σαν χώρα είναι το λιγότερο. Το πιο σημαντικό είναι ότι χρεοκοπήσαμε σαν άνθρωποι και αξίες», είναι ένα τα σχόλια της ανοιχτής ομάδας χιλιάδων ατόμων στο facebook, με κεντρική φωτογραφία τα φωτεινά από χαμόγελο πρόσωπα των τριών αγγέλων που χάθηκαν στην άσφαλτο: της 18χρονης Ιωάννας, του 20χρονου Φίλιππου και της 21χρονης Κατερίνας.

«Η λαϊκή οργή του Δήμου μας ήδη αποφάσισε: κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, για μα μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα!», αναφέρεται σε άλλο σχόλιο της διαδικτυακής σελίδας και συνεχίζει: «Οι όποιες άλλες «ευγενικές» διαπραγματεύσεις με πολιτικούς παράγοντες που δημιούργησαν το έγκλημα δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, διότι τα λεφτά των Καπιτα-ληστών των διοδίων είναι πολλά! Η πίεση πρέπει να γίνει μαζική, ασφυκτική και αδιαπραγμάτευτη για ξεκουμπιστούν τα διόδια το συντομότερο για πάντα! Υπάρχει κίνδυνος η Κυβέρνηση ή ο Καπιταλιστής Διοδιάς να ελιχθούν και να χαμηλώσουν προσωρινά τις τιμές. Εχουν το δικαίωμα όμως όποτε γουστάρουν να τις ξανά αυξήσουν για να ρεφάρουν! Ανένδοτος αγώνας για μόνιμο ξήλωμα!»

Ενα τρίτο σχόλιο της συντονιστικής επιτροπής αγώνα σχετικά με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναφέρει: «Το κράτος θα υποκύψει, ο κάμπος το έχει καταφέρει και πιο παλιά, θα το καταφέρουμε και τώρα. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε. Μας έχουν κάνει με την κρίση να χάσουμε τα ιδανικά μας και τις αξίες μας. Δεν θα τους χαρίσουμε και τις ίδιες μας τις ζωές στο βωμό του χρήματος και των συμφερόντων. Φτάνει πια, ως εδώ. Όχι άλλο αίμα… Ας είναι οι τελευταίες αθώες ψυχές που χάθηκαν στο δρόμο καρμανιόλα και ας γίνουν αυτά τα παιδιά η σημαία στον αγώνα μας για ένα καλύτερο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου