ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ~ ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

μεγάλη-πυρκαγιά-σε-εργοστάσιο-πυρινο-185670

Η φωτιά καταβρόχθισε τη νέα πτέρυγα – Περιόρισαν την επέκταση σε άλλους χώρους οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ανυπολόγιστη η καταστροφή

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες γύρω στις 8.30 μ.μ. πτέρυγα της βιομηχανίας επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών της εταιρίας Αφοί Ι. Καλογήρου Α.Ε., στη Χλόη Βελεστίνου. Στη μεγαλύτερη εξαγωγική μονάδα ελαιών της Μαγνησίας, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, ενώ το εργοστάσιο «Καλογήρου» ήταν εκτός λειτουργίας, καθώς έχει μόνο πρωινή βάρδια. Γιγαντώθηκε γρήγορα και η μεγάλη έκτασή της, φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Η βιομηχανία είχε ολοκληρώσει τον χθεσινό κύκλο εργασιών της στις 5.30 το απόγευμα και την πυρκαγιά αντιλήφθηκαν διερχόμενοι από το σημείο, που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική.
Η κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση. Στο σημείο κατέφθασαν 12 μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα από το Βόλο, τη Βιομηχανική Περιοχή, καθώς και από τη Λάρισα. Με το συντονισμό του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας η πρώτη μάχη δόθηκε για τον περιορισμό της φωτιάς στο χώρο που ήδη καταβρόχθιζαν οι φλόγες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στη συγκεκριμένη πτέρυγα – αποθηκευτικό χώρο την πυρκαγιά. Ηταν, όμως, τόση η μανία της φωτιάς, η οποία με τη βοήθεια των βαρελιών και των μεγάλων ποσοτήτων ελιάς που είχαν στο εσωτερικό της, έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και εξαπλώθηκε από τη μία άκρη στην άλλη της πτέρυγας, έκτασης περίπου 1.250 τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο χώρο περίπου 600 μέτρων, στο οποίο έως το βράδυ δεν είχαν εικόνα αν προχώρησε η καταστροφή. Στην πυρά παραδόθηκε η καινούργια πτέρυγα της βιομηχανίας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν αποθηκευμένοι περίπου 800 τόνοι ελιάς.

Από την πυρκαγιά η στέγη της πτέρυγας κατέρρευσε και καταπλάκωσε τα πάντα. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν μέχρι το βράδυ να δίνουν μάχη για την κατάσβεση. Από την πρώτη εικόνα η καταστροφή στη μία πτέρυγα του εργοστασίου έδειχνε ολοσχερής και οι ζημιές φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Από την πρώτη στιγμή στο εργοστάσιο κατέφθασαν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, αλλά και σχεδόν το σύνολο του προσωπικού, συμβάλλοντας όπως μπορούσαν στις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά μαίνονταν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου