ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τέλος τα διόδια Μοσχοχωρίου

τέλος-τα-διόδια-μοσχοχωρίου-190018

Χρειάζονται λύσεις και όχι ημίμετρα τόνισε ο νέος δήμαρχος Δημ. Νασίκας προκειμένου να αποτραπούν άλλα τραγικά τροχαία στην Π.Ε.Ο Βόλου Λάρισας που είναι παγίδα θανάτου

Εκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Μοναδικό θέμα μετά από αίτημα του νέου δημάρχου Δημ. Νασίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου, η συζήτηση του θέματος με την Παλιά Εθνική Οδό και η λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ο νέος δήμαρχος αναμένεται να προτείνει την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, θεωρώντας ότι όλες οι άλλες προτάσεις ή λύσεις είναι μόνο ημίμετρα.

«Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για να συζητήσουμε αλλά να βρούμε λύσεις ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Η ανείπωτη τραγωδία που ζούνε τα δύο χωριά μας Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο και κατ’ επέκταση όλη η τοπική κοινωνία πρέπει να «γίνει σημαία στον αγώνα που θα ξεκινήσουμε ώστε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και ο κάθε αρμόδιος να πειστούν ότι η κατάργηση των διοδίων είναι μονόδρομος» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος δήμαρχος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Δημήτρης Νασίκας από τη θέση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου η παλιά Εθνική Οδός Βόλου – Λάρισα να γίνει λειτουργική και να σταματήσει να είναι «παγίδα» για τους κατοίκους του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.

Οπως τόνιζε ο κ. Νασίκας η Π.Ε.Ο Βόλου – Λάρισας λόγω της κίνησης των μεγάλων οχημάτων με τα μεγάλα φορτία έχει υποστεί τεράστιες ζημιές καθώς και καθιζήσεις σε πάρα πολλά σημεία του δρόμου, κυρίως όμως στα πρανή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη χαώδης κατάσταση και να παρουσιάζεται δυσλειτουργία στη διακίνηση των οχημάτων και ζητά άμεσα να κατασκευαστεί περιφερειακός δρόμος που να παρακάμπτει τα δημοτικά διαμερίσματα Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Πρότεινε μάλιστα να δρομολογηθούν σειρά έργων συντήρησης και διαπλάτυνσης της οδού. Συγκεκριμένα να ενταχθεί άμεσα το έργο διαπλάτυνσης και της γενικότερης αναβάθμισης της οδού στο ΕΣΠΑ, να διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης κατά μήκος του άξονα της οδού. Επίσης ζητούσε να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες τουλάχιστον στις μεγάλες διασταυρώσεις με τις τοπικές κοινότητες για την αποφυγή ατυχημάτων, να γίνεται έλεγχος καταλληλότητας κυκλοφορίας των οχημάτων στον άξονα της οδού και να τοποθετηθούν κάμερες για τον έλεγχο της ταχύτητας και επέκρινε τη δημοτική αρχή υπογραμμίζοντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν πήρε καμία πρωτοβουλία.

Θα πρέπει να αναφερθεί τέλος ότι μετά το τραγικό δυστύχημα η απερχόμενη δήμαρχος Ελ. Λαίτσου με ανακοίνωσή της επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει πρώτον, να μειωθεί η τιμή των διοδίων, ώστε να μην εκτρέπονται οχήματα προς την παλιά εθνική οδό, δεύτερον, να αναβαθμιστεί το υπάρχον οδικό δίκτυο της παλιάς εθνικής οδού και τρίτον, να απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην παλιά εθνική οδό και ζητούσε να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για το θέμα για να εξεταστούν τα παραπάνω ζητήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου