ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόγραμμα νέων αγροτών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

πρόγραμμα-νέων-αγροτών-στο-δήμο-ρήγα-φ-204990

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου που παρακολούθησαν την εκδήλωση για τους νέους αγρότες και η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο και στόχο είχε την ενημέρωση των αγροτών για το νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Ν.Λιάνος, Π.Καλαβριώτου, Α.Ντέλλα, ενώ παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κίτσιος και ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Λάμπρου.

Η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει μεγάλη παράδοση στην αγροτική παραγωγή και η οικονομία της στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εισόδημα των παραγωγών, αλλά και στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, «είναι αυτονόητο ότι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα, αναβαθμίζουν τις προοπτικές ενασχόλησης των νέων με την αγροτική παραγωγή και δυναμώνουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μας ενδιαφέρουν άμεσα και επιζητούμε την ενημέρωση των παραγωγών».

Ήδη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που θα υλοποιηθεί το 2014 στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαΐου. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται μεταξύ 10.000-20.000 ευρώ ανάλογα με ορισμένα κριτήρια.

Την Παρασκευή συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου πολλές δεκάδες παραγωγών από διάφορα δημοτικά διαμερίσματα που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σχετικά με το νέο πρόγραμμα και τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Σημειώνεται επίσης στις 21 Φεβρουαρίου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διοργανώνει και νέα ημερίδα σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, όπου κεντρικό θέμα θα είναι οι νέες καλλιέργειες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε πως «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί αγρότες που θέλησαν να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς ως Δήμος πέρα από τις εκδηλώσεις στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών τόσο σε θέματα υποδομών, όσο και στα γενικότερα έκτακτα και μη θέματα που αντιμετωπίζουν πιέζοντας τους αρμόδιους φορείς για τα δίκαια αιτήματά τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου