ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέο δίκτυο ύδρευσης

νέο-δίκτυο-ύδρευσης-217371

Aντικαθίσταται το δίκτυο αμιαντοσωλήνων σταδιακά σε όλο το εύρος της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους στο Βελεστίνο οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων και μια αναγκαιότητα που διαρκεί πολλά χρόνια και η παρούσα Δημοτική Αρχή έρχεται να αντιμετωπίσει παρά τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει στη χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους.

Ωστόσο, όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, βρέθηκαν οι πόροι μέσα από την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών και έτσι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα πίνουν νερό από ένα σύγχρονο υδρευτικό δίκτυο.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών και συζήτησε με τον εργολάβο για την έναρξη των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

Ο εργολάβος διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι και πιο άμεση η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών.

Η κ. Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη των εργασιών υπογραμμίζοντας πως «μέσα από ίδιους πόρους μπορέσαμε και ξεκινούμε την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους στο Βελεστίνο. Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ήδη ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι και αναμένονται μόνο οι συνδέσεις με το δίκτυο, ενώ στο Κεραμίδι εντός της ερχόμενης εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο για να ξεκινήσει την αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Παράλληλα και στο Στεφανοβίκειο έγιναν παρεμβάσεις ώστε να αποσυνδεθεί πλήρως το νέο από το παλιό δίκτυο και να μην διοχετεύεται το νερό μέσω των αμιαντοσωλήνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου