ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ομορφο θέαμα και πολλά χρώματα «πρωταγωνίστησαν» στις εκδηλώσεις

ομορφο-θέαμα-και-πολλά-χρώματα-πρωτα-248997

Φέτος η συμμετοχή των καρναβαλιστών ήταν ακόμη μεγαλύτερη από πέρυσι και εκτιμάται ότι άγγιξε τα 200 άτομα

Με αστείρευτο κέφι, πολλά χρώματα, όμορφο θέαμα και τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής γέμισαν από κόσμο, ντόπιους, αποδήμους και επισκέπτες που απόλαυσαν τα αποκριάτικα έθιμα και τις γιορτές που διοργανώθηκαν.

Χρώματα, θέαμα, μουσικοί ήχοι, χορός, ευχάριστη διάθεση κυριάρχησαν για τρεις περίπου ώρες, όσο διήρκεσε η παρέλαση και το έθιμο της καύσης του καρνάβαλου στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο Συνοικισμό, όπου τα μέλη των Μικρασιατών γιόρτασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, την έλευση του τριωδίου.

Πλούσιο κέφι και χορός επικράτησαν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, όπου οι πολιτιστικοί σύλλογοι δημιούργησαν πολύ ξεχωριστές συνθήκες ψυχαγωγίας των ντόπιων και των επισκεπτών.

Επίσης την Καθαρή Δευτέρα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Ριζόμυλο, οι κάτοικοι στις κατά τόπους περιοχές, συγκεντρώθηκαν στα κέντρα εστίασης και γιόρτασαν τα κούλουμα με τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, το κρασί που έρεε και μεγάλη διάθεση για χορό και διασκέδαση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου