ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκινά η κατασκευή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

ξεκινά-η-κατασκευή-του-επαλ-βελεστίνο-254403

Σε σύντομο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου, καθώς χθες αναδείχθηκε ο ανάδοχος εργολάβος που θα υλοποιήσει το έργο προϋπολογισμού 3.568.000 ευρώ. Δεκάδες ήταν οι εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ενώ η έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος έφθασε στο 49%.

Το νέο διδακτήριο θα κατασκευαστεί πλησίον του σημερινού χώρου που στεγάζονται το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βελεστίνου, σε οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και για την ένταξή του στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, συνέβαλε καθοριστικά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκπονήθηκαν όλες οι σχετικές μελέτες και ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες προς την Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση του έργου.

Είναι το πρώτο σχολικό διδακτήριο που κατασκευάζεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου μετά από αρκετά χρόνια.

Η ανέγερση νέου διδακτηρίου ήταν επείγουσα, καθώς το ΕΠΑΛ αναπτύσσεται δυναμικά, το μαθητικό δυναμικό αυξάνει, ενώ σχεδιάζεται και η υλοποίηση νέων τομέων και ειδικοτήτων. Εξάλλου οι σημερινές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ούτε ανταποκρίνονται στο σύγχρονο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη δημοπράτηση του έργου.

Στο μεταξύ στιςεκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώθηκαν από τους Συλλόγους Γυναικών Στεφανοβικείου και Ριζομύλου παρευρέθηκε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου. Η ατμόσφαιρα στις εκδηλώσεις ήταν γιορτινή και ευχάριστη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου