ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Κανένα έργο βιώσιμης ανάπτυξης στο Ρ. Φεραίο»

κανένα-έργο-βιώσιμης-ανάπτυξης-στο-ρ-299939

Σύμφωνα με την ελάσσονα μειοψηφία

Ευθεία επίθεση στη δημοτική αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο βιώσιμης ανάπτυξης παρά τις περί αντιθέτου ανακοινώσεις από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Νασίκας μεταξύ αυτών των έργων που ανακοινώθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν είναι όπως τονίζει «η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία, προκειμένου αφενός να υπάρξει μια περιστολή των δαπανών στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης και αφετέρου να αναπτύξει πρωτοβουλίες μεγαλύτερης προστασίας του περιβάλλοντος. Από τον Ιούλιο του 2011 που ανακοινώθηκαν τα παραπάνω δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τον Νοέμβριο του 2011 η δημοτική αρχή δήλωνε ότι προσανατολίζεται στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης των δημοτών ώστε να είναι άμεση ενημέρωση των δημοτών για ζητήματα που αφορούν το Δήμο. Όμως από το 2011 έως και σήμερα ούτε μία ηλεκτρονική πινακίδα δεν τοποθετήθηκε.

Αρχές Φεβρουαρίου του 2012 ανακοίνωνε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μελέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα των πράσινων στεγών, τον Μάιο του 2012 ανακοίνωνε ότι σε περιβαλλοντική αναβάθμιση του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου Βελεστίνου μέσω της δημιουργίας «πράσινων δωμάτων», όμως, σε κανένα δημοτικό κτίριο δεν εφαρμόστηκε το παραπάνω πρόγραμμα ούτε η στέγη του Δημαρχείου Βελεστίνου αξιοποιήθηκε για ανάπτυξη πρασίνου. Τον Οκτώβριο του 2013 η δημοτική αρχή ανακοίνωνε ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτική εταιρεία η οποία προτίθεται να συνεργαστεί με το Δήμο για την αξιοποίηση παραγόμενης θερμικής ενέργειας από μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα εγκατασταθεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου. Η παραγόμενη ενέργεια θα αξιοποιηθεί για τη θέρμανση και ψύξη κατοικιών, των δημοτικών κτιρίων καθώς και τη θέρμανση των θερμοκηπίων. Στην πρόταση συνεργασίας που έχει ο Δήμος προτείνεται η λειτουργία ενός δικτύου τηλεθέρμανσης για τις οικίες, όμως το θέμα- όπως καταλήγει η ελάσσονα μειοψηφία-δεν συζητήθηκε ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου