ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Το χρονικό του αποχετευτικού…

το-χρονικό-του-αποχετευτικού-326192

«Γιοφύρι της Αρτας» η επέκταση στο Βελεστίνο

«Γιοφύρι της Αρτας» έχει εξελιχθεί η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο. Το Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με την ελάσσονα μειοψηφία και τον κ. Δ. Νασίκα, ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου, από τη δημοτική αρχή του κ. Κωνσταντίνου Κανάρη, όμως από τον Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή και προκειμένου να ολοκληρωθεί απόλυτα το έργο του αποχετευτικού δικτύου, έπρεπε να εκτελεστούν τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης του Βελεστίνου. Παρόλα αυτά τέσσερα χρόνια μετά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ενώ η δημοτική αρχή κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξήγγειλε δεκάκις την κατασκευή του έργου.

Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2012 ανακοίνωνε ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ εντάσσεται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον Αγιο Γεώργιο, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο και η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου του Βελεστίνου. Τον Μάιο του 2012 ανακοινώνονταν η οριστική ένταξη του έργου κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων του Ριζομύλου, Στεφανοβικείου, Αγ. Γεωργίου και επέκτασης του Βελεστίνου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Τον Απρίλιο του 2013 η δημοτική αρχή δήλωνε ότι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου υπάρχουν ήδη επικαιροποιημένες μελέτες οι οποίες υποβλήθηκαν εδώ και καιρό για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές του Στεφανοβικείου, του Ριζομύλου, του Αγίου Γεωργίου, αλλά και την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου στο Βελεστίνο και δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές για τη χρηματοδότηση του έργου.Τον Δεκέμβριο του 2013 ανακοίνωνε ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα προχωρήσει στην υποβολή του φακέλου για τη χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου που αφορά τις περιοχές του Αγίου Γεωργίου, του Αερινού, του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου καθώς και την επέκταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου που λειτουργεί στην περιοχή του Βελεστίνου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της καθημερινότητας των δημοτών.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου 2013 επίσης ανακοινώνονταν πάλι ότι στο φάκελο που θα υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ για να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ θα περιλαμβάνεται η κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Στεφανοβικείου, Ριζόμυλου, Αερινού και η επέκταση και ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας.

«Η δημοτική αρχή χρειάστηκε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τρία έτη ώστε όπως ανακοινώνει να φτάσει στο στάδιο να πιθανολογεί ότι θα υποβάλλει σχετικό φάκελο για να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Το δίκτυο αποχέτευσης Βελεστίνου και Χλόης είναι τεράστιας σημασίας έργο που θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και με την αντίστοιχη σοβαρότητα χρήζει να αντιμετωπίζεται» επισημαίνεται από την ελάσσονα μειοψηφία στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου