ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εορτασμός του Αγ. Αθανάσιου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

εορτασμός-του-αγ-αθανάσιου-στο-δήμο-ρή-330567

Σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη τιμή θα εορτασθεί και φέτος σήμερα Πέμπτη 1 και αύριο Παρασκευή 2 Μαΐου ο Αγιος Αθανάσιος στις εκκλησίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο, Χλόη, Περίβλεπτο, Κεραμίδι, Μικρό Περιβολάκι, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο.

Μάλιστα στο Ριζόμυλο θα αναβιώσει το παλιό πανηγύρι με λαϊκό γλέντι που έχουν συνδιοργανώσει οι καταστηματάρχες του χωριού.

Στην Αλλη Μεριά

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας εορτάζει η Εκκλησία μας αύριο Παρασκευή 2 Μαΐου.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα μιλήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αλλης Μεριάς. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στα Αστέρια Αγριάς

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η ανακομιδή των λειψάνων του προστάτου και εφόρου του οικισμού Αστέρια της Αγριάς, Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας την σήμερα 1η και αύριο 2 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Οικισμό Αστέρια της Δ.Ε.Αγριάς του Δ. Βόλου. Σήμερα Πέμπτη 1η Μαΐου στις 19.30 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Αύριο Παρασκευή 2 Μαΐου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Ορθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο. Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν άρτους για να συμμετέχουν στην Αρτοκλασία της πανηγύρεως, παρακαλούνται να μας το δηλώσουν εγκαίρως, στο τηλέφωνο 6977706219. Ανήμερα της εορτής θα αναχωρήσει λεωφορείο και από την Αγριά 8.15-8.20 από την Οσία Παρασκευή, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Τους πιστούς εξυπηρετεί η γραμμή νούμερο 5.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου