ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοντά στους νέους του Δήμου Ρήγα Φεραίου

κοντά-στους-νέους-του-δήμου-ρήγα-φεραί-334031

Η παράταξη του Δημ. Νασίκα

Μεγάλη βαρύτητα- όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα- δόθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο στη στελέχωση του συνδυασμού του «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» από νέους ανθρώπους πετυχαίνοντας έτσι δυναμική ανανέωση στα πρόσωπα, ανανέωση στις ιδέες, ανανέωση στις πρακτικές. Εξάλλου οι νέοι αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς του αφού σαν εκπαιδευτικός επί εικοσιπέντε χρόνια ο κ. Νασίκας βρίσκεται κοντά στους, ακούει τον προβληματισμό τους, πιστεύει στις δυνατότητές τους, στις ιδέες τους, τους εμπιστεύεται. Μέσα από το πρόγραμμά του παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τη νεολαία, θεωρώντας ότι νέοι άνθρωποι πρέπει να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην προσπάθεια για την αναγέννηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συμμετέχοντας ισότιμα σε όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη σημερινή κοινωνία. «Στόχος μας- υπογραμμίζεται επίσης- είναι να ενταχθούν ευκολότερα οι νέοι στην κοινωνία και να ενθαρρυνθεί το πνεύμα πρωτοβουλίας τους.

Φιλοσοφία μας είναι πως οι νέοι πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή, με τη φρεσκάδα, το ανήσυχο πνεύμα, την έφεση για το νέο, την ανατρεπτική τους διάθεση».

Ο συνδυασμός «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» δεσμεύεται μάλιστα για την ενίσχυση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Νεολαίας, δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, στηρίζει τους νέους στο θέμα της ανεργίας με την ίδρυση Δημοτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας και σύνδεσή τους με την τοπική αλλά και την ευρύτερη αγορά εργασίας. Θα υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης και επανένταξης των νέων στην αγορά εργασίας και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές υποστήριξης και διασύνδεσης των νέων που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις καθώς όπως τονίζει τα προγράμματα για το ανοικτό σχολείο, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αποτελούν τις κατευθύνσεις και τους στόχους μας για τη νεολαία.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν κέντρα Νεολαίας – Πληροφόρησης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα που θα βοηθούν στη μετεκπαίδευση και τη δια βίου εκπαίδευση που θα προωθούν τη δημιουργία, την έκφραση, τις νέες τεχνολογίες μέσα από τμήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, πληροφορικής, παραδοσιακών χωρών. Θα υπάρξει επίσης ενημέρωση των νέων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες μέσα από ειδικά σεμινάρια, πρόγραμμα «Αγωγής Υγείας» και «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.α.

«Ενδιαφερόμαστε για την ενεργοποίηση του νέου ανθρώπου, την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης, τη συμμετοχή του στα κοινά και στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον τόπο του. Στην προσπάθειά μας για σχεδιασμό, ανανέωση, δημιουργία, όλοι οι πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι χρήσιμοι. Οι νέοι του τόπου μας είναι απαραίτητοι» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Νασίκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου