ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προτεραιότητα η απασχόληση

προτεραιότητα-η-απασχόληση-334778

Για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας δεσμεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας

Oι προτάσεις του συνδυασμού «Νέος Δήμος- Νέα Εποχή» του υποψηφίου δημάρχου Ρήγα Φεραίου έγιναν γνωστές από το Δημήτρη Νασίκα που παρουσίασε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας στο Δήμο. Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πιο κοντινό κρατικό θεσμό στους πολίτες.

Με τη βοήθεια αρμόδιων φορέων μπορεί να καταγράψει την έκταση του προβλήματος της ανεργίας σε κάθε τοπική κοινωνία και να σχεδιάσει, να προγραμματίσει, να υλοποιήσει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπισή της» και για την αντιμετώπιση της ανεργίας προτείνονται τα εξής :

  • Ιδρυση Δημοτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας στα πρότυπα των αναγκών και των συνθηκών που απαιτεί η εποχή μας που θα στοχεύουν:

-Στην καταγραφή του προβλήματος της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και στον εντοπισμό των αναγκών.

-Στην ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας με τον Ο.Α.Ε.Δ., τους γειτονικούς Δήμους κοινωνικούς φορείς, οικονομικούς παράγοντες.

-Στην πληροφόρηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τα προγράμματα απασχόλησης εκπαίδευσης και κατάρτισης των Υπουργείων και των Οργανισμών.

  • Υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης και επανένταξης των νέων, των ανέργων, των γυναικών στην αγορά εργασίας.
  • Συνεργασία με τοπικούς εργοδοτικούς φορείς (Βιομηχανίες, Βιοτεχνικούς συλλόγους κλπ) για έμμισθη πρακτική εξάσκηση περιορισμένου χρονικού διαστήματος για νέους.
  • Ουσιαστική παρέμβαση στη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες αγοράς. Ενίσχυση νέων δημοτών επαγγελματιών.
  • Ενίσχυση της αγροτικής και της κτηνοτροφικής ανάπτυξης με αξιοποίηση δημοτικών γεωτρήσεων και ανόρυξη νέων, με ολοκληρωμένες μελέτες για κατασκευή αρδευτικών φραγμάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, προβολή τοπικών προϊόντων.
  • Κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος σχεδιασμού ανάπτυξης και προώθησης της βιώσιμης αλιείας.
  • Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών.
  • Δημιουργία δημοτικής τουριστικής επιχείρησης για ανάπτυξη του τουρισμού και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η επίτευξη του παραπάνω στόχου μπορεί α καταστήσει το Δήμο Ρήγα Φεραίου σημαντικό τουριστικό προορισμό.
  • Εκμετάλλευση των νέων προοπτικών Τουριστικής ανάπτυξης που προκύπτουν από την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας.
  • Ανίχνευση προγραμμάτων ειδικών που έχουν σχέση με τη φυσιογνωμία και τις δυνατότητες της περιοχής μας .

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η εδραίωση ενός Δήμου ανοικτού στην κοινωνία και τις προκλήσεις της, φορέα γνώσης και πολιτισμού στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου