ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η αναβάθμιση της υπαίθρου

η-αναβάθμιση-της-υπαίθρου-348051

Στις προτεραιότητες του Δημήτρη Νασίκα που περιόδευσε σε Κεραμίδι και Βένετο

Δεσμεύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Κεραμίδι και το Βένετο ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας περιόδευσε στις δύο περιοχές μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού του και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξης παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι κοντά στο Κεραμίδι και στο Βένετο και συνεχίζοντας τόνισε: «Σεβόμαστε απόλυτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του των οικισμών Κεραμίδι – Βένετο που αποτελούν τους πιο γραφικότερους οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου τα οποία πρέπει να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσα σε πλαίσιο σχεδιασμού και προγραμματισμού του ενιαίου Δήμου.

Στοχεύουμε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της υπαίθρου κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η οικονομική αδυναμία της η προστασία του περιβάλλοντος και η διάσωση και διαφύλαξη στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι οικισμοί Κεραμίδι και Βένετο αποτελούν ίσως τους γραφικότερους οικισμούς του Νέου Δήμου Ρήγα Φεραίου. Αποβλέπουμε στην ανάπτυξη των δύο οικισμών και της ευρύτερης περιοχής, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους με σωστό προγραμματισμό, με δράσεις και κατασκευή έργων υποδομής όπως αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του αλιευτικού καταφυγίου στο Καμάρι (Αγριελιά), σύνταξη μελέτης και προώθησης κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στο Κουλούρι. Επίσης αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικός καθαρισμός και στους δύο οικισμούς, αναβάθμιση και συντήρηση των δεξαμενών. Συνεχής έλεγχος των δικτύων ύδρευσης και συνεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού, ασφαλτόστρωση του δρόμου για σύνδεση του Κεραμιδίου με τον Αγιόκαμπο και ασφαλτόστρωση και συντήρηση όλου του επαρχιακού και αγροτικού δικτύου.

Προγραμματίζονται εξάλλου παρεμβάσεις για αποπεράτωση του δρόμου Βένετο – παραλία Κουλούρι για την κατασκευή του οποίου έχει συνταχθεί τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη, ασφαλτόστρωση του δρόμου Βένετο – παραλία Πετρομέλλισο, δημιουργία χώρων στάθμευσης στο Κεραμίδι, στον Αγ. Ιωάννη, στο Καμάρι και στο Βένετο και κατασκευή και αναβάθμιση των πλατειών, δημιουργία χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, πεζοδρομήσεις όπου απαιτείται ηλεκτροδότηση όλων των κοινόχρηστων χώρων.

«Φροντίζουμε -ανέφερε επίσης στην ομιλία του ο κ. Νασίκας- για την καθαριότητα των οικισμών και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Στήριξη των παραγωγών, της αλιείας της κτηνοτροφίας και ηλεκτροδότηση όλων των σταυλικών εγκαταστάσεων. Μέτρα για αξιοποίηση παραλίας στο Κουλούρι. Εξασφάλιση ετήσιας χρηματοδότησης για προστασία και αναβάθμιση των ακτών. Διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Κεραμιδίου και του Βένετου, συντήρηση και ανάδειξη των εκκλησιών. Τουριστική προβολή των οικισμών και των παραλιών της τοπικής κοινότητας μέσα από δράσεις όπως τουριστικός οδηγός κ.λ.π

Τέλος επιδιώκουμε τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, τη στήριξη του κάθε πολίτη του Δήμου μας και δεσμευόμαστε για την ισοδύναμη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου