ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Από τη σκοπιά του αδέσμευτου

από-τη-σκοπιά-του-αδέσμευτου-348277

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται προκαλούν το ενδιαφέρον των δημοτών και δεν είναι λίγοι αυτοί που φανατίζονται και προκαλούν τις αντιδράσεις των αντιτιθεμένων.

Από τη σκοπιά του αδέσμευτου, δίνουμε το στίγμα για ανάγκες που πρέπει να επουλωθούν και για έργα των οποίων η εκτέλεση είναι αναγκαία. Οι προτάσεις μας στοχεύουν στη βελτίωση της σημερινής κατάστασης και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση υπέρ του ενός ή του άλλου συνδυασμού. Περιληπτικά προτείνουμε:

Του Βασ. Καραμπερόπουλου

  1. Να λειτουργήσει με όλα τα τμήματά του το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, μοναδικός φορέας υγείας για είκοσι περίπου χωριά της περιοχής Βελεστίνου και όχι μόνο με την επαναλειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος, του τομέα ακτινογραφίας και του Οδοντιατρικού τμήματος. Απαραίτητο να λειτουργήσουν και άλλα τμήματα Καρδιολογικό, νεφρού, Ωτορινολογικό, Μαιευτικό κ.α.
  2. Να ιδρυθεί Γηροκομείο σε υπάρχοντα δημοτικό χώρο, πράγμα που επιβάλει η κοινωνική παρέμβαση και κοινωνική αλληλεγγύη, αφού υπάρχουν σήμερα γέροντες που ζουν μόνοι τους χωρίς την κοινωνική παρέμβαση.
  3. Να επισπευσθούν οι εργασίες για την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου.
  4. Να αξιοποιηθεί ο χώρος της Υπέρειας Κρήνης ένα από τα ομορφότερα τοπία του Βελεστίνου.
  5. Να αξιοποιηθεί το από δεκαετίας και πλέον ανεγερθέν Πολύκεντρο στο Αερινό, όπως και η τεράστια έκταση του άλλοτε σιδηροδρομικού σταθμού.
  6. Να προβληθούν από την αρχαιολογική υπηρεσία οι σπουδαίοι αποκαλυφθέντες αρχαιολογικού χώρου σε Βελεστίνο, Αερινό, Χλόη (αρχαίοι τάφοι – Ακρόπολη – Φερών – αρχαία αγορά – Ναός Θαυλίου Διός – εργαστήρια κεραμικής κ.α.).
  7. Να γίνει παρέμβαση στο θέμα«Σουρηγκιόλ» προς όφελος του Δήμου.
  8. Η επαναλειτουργία της γραμμής Καλαμπάκας να είναι στόχος της νέας δημοτικής αρχής.
  9. Η διάνοιξη των κλειστών δρόμων του σχεδίου πόλης, θα διευκολύνει την επικοινωνία των δημοτών.

Αυτά και πολλά άλλα που αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής χωρίς να παραγνωρίζουμε όσα επωφελή έγιναν έως τώρα από την παρούσα και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που αποτελούν εφόδια και «προίκα» της ιστορικής μας πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου