ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μεγάλη καταστροφή παραγωγής ΣΕ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΕΣ

μεγάλη-καταστροφή-παραγωγής-σε-αμυγδ-351698

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου

Μεγάλο μέρος από τη φετινή παραγωγή αχλαδιών και αμυγδάλων έχασαν, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων, οι παραγωγοί της περιοχής Βελεστίνου και ιδιαίτερα των Καναλίων, Κερασιάς, Στεφανοβικείου, Ριζομύλου και Σέσκλου. Μάλιστα οι παραγωγοί κάνουν λόγω για απώλεια εισοδήματος, καθώς οι βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας των δέντρων.

Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αποφάσισε να αποστείλει στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Εξαρχο, επιστολή προκειμένου να φροντίσει να σταλούν στις πληγέντες περιοχές κλιμάκια για εκτίμηση των ζημιών προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν στις φετινές παραγωγές τους.

Σε επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Σε δραματική θέση βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής Καναλίων, Κερασιάς, Στεφανοβικείου, Ριζομύλου και Σέσκλου καθώς και της ευρύτερης περιοχής Βελεστίνου εξαιτίας της ολοκληρωμένης σχεδόν καρπόπτωσης στις αμυγδαλιές και αχλαδιών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά την ανθοφορία των δέντρων.

Παρακαλούμε να αποσταλεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές για εκτίμηση των ζημιών και σύντομη αποκατάσταση των ζημιωθέντων παραγωγών καθόσον βιώνουν τεράστιες δυσκολίες και λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάει η πατρίδα μας είναι επιτακτική ανάγκη η επίσπευση των διαδικασιών για αποζημιώσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου