ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δεσμεύσεις για νερό και αποχέτευση

δεσμεύσεις-για-νερό-και-αποχέτευση-356361

Ανέλαβε στο Στεφανοβίκειο ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Νασίκας

Με τελευταίο σταθμό το Στεφανοβίκειο πριν από τη σημερινή κεντρική ομιλία που θα γίνει στον πεζόδρομο του Βελεστίνου έκλεισε τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών του ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας στέλνοντας μήνυμα νίκης του συνδυασμού του. Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του για το Στεφανοβίκειο με πρώτη αναφορά στο άλυτο όπως τόνισε θέμα υδροδότησής του.

«Η δημοτική αρχή με άστοχες, ασυντόνιστες και μη ολοκληρωμένες ενέργειες, χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια εκτέλεσης ανόρυξης γεώτρησης προχώρησε σε παράνομη ανόρυξη γεώτρησης στην περιοχή του Στεφανοβικείου στη θέση «Μαγούλα» , το νερό της οποίας βρέθηκε ακατάλληλο για ύδρευση. Η εμμονή της στη συγκεκριμένη επιλογή οδήγησε σε δαπάνη μεγάλου ποσού από το Δήμο χωρίς να δοθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης» σημείωσε ο Δημήτρης Νασίκας και επέκρινε τη δημοτική ότι για πρώτη φορά στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Αύγουστο του 2011 όπου παρά τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για εξεύρεση λύσης, και ενώ έγινε χωροθέτηση υδρευτικής γεώτρησης σε συγκεκριμένη θέση στην περιοχή «Εικοσάρια» από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε τις προτεινόμενες λύσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, λύση θα δοθεί στο πρόβλημα υδροδότησης του Στεφανοβικείου μόνο με την ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που να πληροί τις προϋποθέσεις νομιμότητας και δεσμεύτηκε ότι αυτό θα είναι το πρώτο θέμα που θα δοθεί λύση από τη νέα δημοτική αρχή.

Ο κ. Νασίκας εξάλλου έκανε αναφορά στους δύο περιφερειακούς οι οποίοι έχουν δημοπρατηθεί από το 2010, από προηγούμενη δημοτική αρχή και ακόμη η κατασκευή τους δεν έχει περατωθεί, για τη διαμόρφωση της εισόδου στο Στεφανοβίκειο από Μεγάλο Μοναστήρι, για την ανάπλαση της πλατείας και συντήρηση του σιντριβανιού το οποίο έχει εγκαταλειφθεί, για τον καθαρισμό και συντήρηση των δύο αλσυλλίων στο Γυμνάσιο κ.α.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος – Νέα Εποχή» επίσης δεσμεύτηκε για τη συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου, ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Στεφανοβικείου, μεταφορά του κοιμητηρίου Στεφανοβικείου ενώ επίσης ανέλαβε δεσμεύσεις για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία. Τέλος μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης της λίμνης Κάρλας και την προώθηση δημιουργίας Κέντρου Πληροφόρησης καθώς όπως τόνισε το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο θα αποτελούν την είσοδο στη λίμνη, η ανασύσταση της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο έργο που συντελείται στα Βαλκάνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου