ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενισχύθηκαν και οι δύο ~ ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ενισχύθηκαν-και-οι-δύο-δημοσ-ρηγα-φερα-363350

Ελ. Λαΐτσου και Δημ. Νασίκας αύξησαν την εκλογική τους επιρροή σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Ενισχυμένοι αμφότεροι, Ελένη Λαΐτσου και Δημ. Νασίκας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου καθώς είδαν και οι δύο τα εκλογικά τους ποσοστά να αυξάνονται στις δημοτικές ενότητες που συνθέτουν το Δήμο ειδικά σε σύγκριση με το 2010.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σε ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό με τις συμμαχίες να έχουν συγκροτηθεί σε εντελώς διαφορετική αυτοδιοικητική κατεύθυνση από το 2010, εντούτοις και οι δύο συνδυασμοί που θα είναι οι μονομάχοι της επόμενης Κυριακής όπου θα κριθεί και η επόμενη δημοτική αρχή, αύξησαν την εκλογική τους επιρροή και μάλιστα σημαντικά.

Για τη νυν δήμαρχο Ελ. Λαΐτσου η περιοχή του Βελεστίνου και οι πρώην κοινότητες στην περιοχή παραμένουν «δυνατά χαρτιά» εάν και δεν τα πήγε άσχημα και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Από την πλευρά του ο Δημ. Νασίκας είδε σε ορισμένες περιοχές τα εκλογικά του ποσοστά να διπλασιάζονται και ακόμη περισσότερο, αναμενόμενο ωστόσο εξαιτίας των αυτοδιοικητικών συμμαχιών που είχε διαμορφώσει ο συνδυασμός του εξαρχής από τη συγκρότησή του.

Αύξηση των δυνάμεων του είχε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Παπαϊωάννου τόσο στο πρώην Δήμο Φερών όσο και στην Κάρλα και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που τελικά η εκλογική αναμέτρηση και η νέα δημοτική αρχή θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ειδικότερα όσον αφορά την εκλογική επιρροή και την αύξηση δυνάμεων, η Ελ. Λαΐτσου αύξησε κατά 562 ψηφοδέλτια την εκλογική της δύναμη στον πρώην Δήμο Κάρλας, κατά 69 ψηφοδέλτια στο Κεραμίδι – Βένετο και κατά 364 ψηφοδέλτια στο πρώην Δήμο Φερών.

Ο Δημ. Νασίκας εξάλλου φαίνεται ότι ενισχύθηκε εκλογικά από τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του πρώην δημάρχου Κάρλας Ν. Αντωνάκη, του αποθνήσκοντος πρώην κοινοτάρχη Σ. Ρομφαία αλλά και στελέχη που συμπορεύτηκαν μαζί του σε αυτή τη θητεία από το χώρο της δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα στον πρώην Δήμο Κάρλας από 55 ψηφοδέλτια που είχε λάβει το 2010 να πάρει προχθές στον πρώτο γύρο 2,.261 ψηφοδέλτια, στο Κεραμίδι από 117 ψηφοδέλτια να πάρει 367 ψηφοδέλτια και από τον πρώην Δήμο Φερών από 1586 ψηφοδέλτια να λάβει 1975 ψηφοδέλτια.

Τέλος όσον αφορά τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Απ. Παπαϊωάννου, στον πρώην δήμο Κάρλας από 148 ψηφοδέλτια που είχε λάβει το 2010 έλαβε προχθές 176 ψηφοδέλτια, στο Κεραμίδι από 64 ψηφοδέλτια, έλαβε 46 και στον πρώην δήμο Φερών από 78 ψηφοδέλτια έλαβε 109 ψηφοδέλτια στην προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου