ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων

πλούσιο-πρόγραμμα-εκπαιδευτικών-δρά-372726

Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας – Καναλίων

Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων υλοποίησε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας – Καναλίων.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων Χαρίση Απόστολο, Μπασδάνη Στέφανο, Ντούγκα Ελένη, το Διευθυντή Σιάτρα Ευστάθιο και το Σχολικό Σύμβουλο της 4ης Περιφέρειας Σ. Σ. της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Συρρή Μιχάλη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από τις Ε΄ και Στ΄ τάξεις με θέμα τα «Τοπικά προϊόντα – Διατροφή και Περιβάλλον».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της διατροφής του ανθρώπου, την αξία της υγιεινής διατροφής και τη σχέση της με το περιβάλλον. Στο βιωματικό εργαστήριο «το ψωμί στη διατροφή», οι μαθητές ζύμωσαν κι έψησαν ψωμί.

Επίσης, οι μαθητές στην επίσκεψή τους στη Λίμνη Ταυρωπού και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μητρόπολη, ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δημιούργησαν κήπους

Εξάλλου, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ένταξης του σχολείου στο Εθνικό θεματικό δίκτυο «Ανθόκηποι – Λαχανόκηποι», οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου, πραγματοποιούν από πέρυσι πρόγραμμα με θέμα «ο Σχολικός κήπος».

Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές απέκτησαν στοιχειώδεις γνώσεις για τη δομή και τη διαμόρφωση ενός σχολικού κήπου, έμαθαν να αναγνωρίζουν βασικά είδη φυτών, να καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, να περιγράφουν τον τρόπο καλλιέργειας των φυτών του κήπου και τη φροντίδα που χρειάζονται ανάλογα με τις εποχές του έτους, ενώ έμαθαν για τις ασθένειες των φυτών και την καταπολέμησή τους χωρίς φυτοφάρμακα.

Μια φωτογραφία διηγείται

Τέλος, το πρόγραμμα «Μια φωτογραφία διηγείται», υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς από τους μαθητές της Γ΄ τάξης.

Αγάπησαν την ενασχόληση με τη φωτογραφία και συνειδητοποίησαν τη σημασία να διατηρούν και να προστατεύουν τις φωτογραφίες ως πολύτιμες μνήμες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές αναβίωσαν την τελετή του γάμου ως θρησκευτικό και κοινωνικό γεγονός και ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της παράδοσης. Επισκέφθηκαν το κτίριο της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων και γνώρισαν μέσα από το φωτογραφικό υλικό τα πρόσωπα που υπηρέτησαν τον τόπο τους και την προσφορά τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα του «Απόλλωνα Καναλίων», όπου είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν την ιστορία της ομάδας μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τις διηγήσεις ποδοσφαιριστών της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου