ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη γεώτρηση

ανοιχτός-διαγωνισμός-για-τη-γεώτρηση-396320

Στη θέση Σαριγκιόλ στο Ριζόμυλο για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου

Aνοιχτό διαγωνισμό στις 24 Ιουνίου για την ανάθεση του έργου, «Α΄ φάση: Aνόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Εικοσάρια – Σαριγκιόλ» στη δημοτική ενότητα Ριζομύλου» προκήρυξε η Διαδημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η πρώτη φάση είναι προϋπολογισμού 82.360 ευρώ με το ΦΠΑ ενώ το έργο περιλαμβάνει εργασίες υδρογεωτρήσεων.

Το έργο χρηματοδοτείται από έσοδα της ΔΕΥΑΡΦ ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε τέσσερεις (4) ημερολογιακούς μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Οπως είναι γνωστό η άδεια χρήσης νερού από υπάρχουσα υδρευτική γεώτρηση στη θέση «Εικοσάρια» τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου και εκτέλεσης έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού από υφιστάμενη δεξαμενή, προς την τοπική κοινότητα Στεφανοβικείου δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αφού η ΔΕΥΑΡΦ κατέθεσε όλα τα σχετικά έγγραφα και τις μελέτες.

Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζεται η ύδρευση με καθαρό νερό για όλη την περιοχή, ενώ η κατασκευή του αγωγού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και αποτελεί ένα έργο αξίας 455.000 ευρώ!

Στο έργο θα περιλαμβάνεται εκτός από την ανόρυξη της γεώτρησης και η κατασκευή του δικτύου που θα διοχετεύει το νερό από το «Σαριγκιόλ» στο Στεφανοβίκειο.
Στην ενεργοποίηση ακόμη μιας υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή των Καναλίων προχωρεί η ΔΕΥΑΡΦ, προκειμένου να περιφρουρηθεί πλήρως η ασφαλής υδροδότηση του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται από το Δήμο, μέσω της ΔΕΥΑΡΦ έχουν αρχίσει οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου στην περιοχή των Καναλίων και ειδικότερα στην περιοχή «Παλιάμπελα» να λειτουργεί μία επιπλέον εφεδρική υδρευτική γεώτρηση. Η ΔΕΥΑΡΦ δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες και περιμένει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί άδεια για την ηλεκτροδότηση της υδρευτικής γεώτρησης μετά από πολλές προσπάθειες. Ετσι ο Δήμος θα διαθέτει μία επιπλέον γεώτρηση στην περιοχή, ενώ μπορεί να αναβαθμίσει και το επίπεδο της παρεχόμενης ποσότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι το έργο χαρακτηρίζεται κρίσιμης σημασίας ζήτημα για την καθημερινότητα των δημοτών της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου