ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στοχευμένες δράσεις στο νέο ΕΣΠΑ προετοιμάζει η νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

στοχευμένες-δράσεις-στο-νέο-εσπα-προε-409627

«Η στοχευμένη διαχείριση των πόρων και η εξάντληση κάθε περιθωρίου για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, δεν μπορεί παρά να είναι επιτακτικά διαρκής.

Το νέο ΕΣΠΑ, που τώρα ξεκινά, κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος του σε δράσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα κονδύλια, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διπλασιάζονται, κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Είμαστε έτοιμοι, και προπαντός έχουμε σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας μιλώντας στους συνεργάτες του στη συγκέντρωση που έγινε προχθές για τις θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Νασίκας επίσης επισήμανε ότι «η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων δράσεων του Δήμου στο σύνολό του» και ότι «οι πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για την τόνωση του «επιχειρείν» καθίστανται αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε.

«Η παράταξή μας, ο φορέας εκείνος που θα δώσει πραγματικά τη δυνατότητα έκφρασης αλλά και της αρμονικής σύνθεσης όλων των απόψεων κάθε γενιάς, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συλλογικά συναποφασίζουμε, για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους δημότες, την προοπτική και το αύριο στον ενιαίο νέο Δήμο μας. Μια προσπάθεια που μόνο με ηθικά και πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια, αρχές και αξίες θα ευοδωθεί, μακριά από κομματικούς χρωματισμούς, γιατί έχουμε ήδη οικοδομήσει στιβαρές συνεργασίες, συναινέσεις και διεύρυνση.

Μια προσπάθεια που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους – στελέχη, με καθαρές απόψεις, με εμπειρία και γνώση στα τοπικά πράγματα, με επαγγελματική επάρκεια και κατάρτιση, με κοινωνική αποδοχή αλλά και με μεγάλη έμφαση στην ανανέωση και στη διάθεση για συμμετοχή, με νέες απόψεις και σύγχρονες αντιλήψεις, χωρίς δεσμεύσεις και αναστολές.

Γιατί πιστεύουμε σε αυτούς που ζουν εδώ και βιώνουν, από πρώτο χέρι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε αγρότης και εργαζόμενος, κάθε μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, κάθε άνεργος, κάθε πολίτης αυτού του Δήμου.

Είμαστε αποφασισμένοι – κατέληξε ο νέος δήμαρχος, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, να χαράξουμε νέους δρόμους, να απεγκλωβιστούμε από νοοτροπίες τους παρελθόντος, να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο ανθρώπινος παράγοντας μέσα στη νέα αυτή αυτοδιοικητική σύνθεση, θα βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ, με το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη και με διακριτό κοινωνικό πρόσωπο.

Με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια αλλά και άμεση αποτελεσματικότητα γινόμαστε η παράταξη της πρωτοπορίας σε ένα Δίχτυ Προστασίας και Αλληλεγγύης για τους δημότες που βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν τις αδιανόητες και απάνθρωπες επιπτώσεις της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου