ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μείζον θέμα το αποχετευτικό

μείζον-θέμα-το-αποχετευτικό-420550

Προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή η κατασκευή

Η κατασκευή του αποχετευτικού στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού στην περιοχή του Βελεστίνου είναι ένα από τα έργα που μόλις αναλάβει η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει «να τρέξει» με πολύ γοργούς ρυθμούς.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ποιότητα ζωής των δημοτών και είναι μία μεγάλη παρέμβαση που θα πρέπει να υλοποιηθεί καθώς αποτελεί μία και από τις βασικές δεσμεύσεις του νέου δημάρχου Δημ. Νασίκα το οποίο «φρέναρε» αρκετές φορές εξαιτίας ολιγωριών στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.

Ο Δήμος υπέβαλε εκ νέου το φάκελο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα Αγίου Γεωργίου, Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Αερινού και στην επέκταση του ήδη υπάρχοντος στο Βελεστίνο, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ουσιαστικά υπέβαλε εκ νέου το αίτημα για υλοποίηση του έργου σε μία προσπάθεια να υπάρξει χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του όλου έργου αγγίζει τα 13,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση της καθημερινότητας, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο φάκελο που έχει υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ για να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ τονίζεται πως η προτεινόμενη πράξη αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Στεφανοβικείου, Ριζόμυλου, Αερινού και την επέκταση και ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Στο έργο περιλαμβάνονται και οι εξωτερικοί αγωγοί μεταφοράς λυμάτων και τα αναγκαία αντλιοστάσια για την μεταφορά λυμάτων του Στεφανοβικείου και Ριζόμυλου προς την Β’ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, προκειμένου από εκεί να οδηγηθούν προς την ΕΕΛ Βόλου.

Το συνολικό μήκος των αγωγών αποχέτευσης (εσωτερικού δικτύου και αγωγών μεταφοράς) ανέρχεται σε 65.354 μέτρα εκ των οποίων τα 50.380 μέτρα είναι αγωγοί βαρύτητας και τα 14.974 μέτρα είναι καταθλιπτικοί αγωγοί, ενώ ακόμα περιλαμβάνονται και επτά αντλιοστάσια ακαθάρτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου