ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάστηκε χώρος πολιτισμού στα Κανάλια

εγκαινιάστηκε-χώρος-πολιτισμού-στα-κ-439575

Λειτουργεί στο ανακαινισμένο παλιό Γυμνάσιο που φέρει πλέον το όνομα «Θανάσης Γκαβαρδίνας»

Τα εγκαίνια της ανακαίνισης από το Δήμο του Παλαιού Γυμνασίου Καναλίων, όπου πλέον χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού, γραμμάτων και τέχνης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών πολιτών και μαθητών του Γυμνασίου της περιοχής.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τιμήθηκε ο παλαίμαχος εκπαιδευτικός κ. Θανάσης Γκαβαρδίνας του οποίου το όνομα φέρει πλέον το νέο κτίριο, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μεγάλη του συνεισφορά στην εκπαιδευτική και κοινωνική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων και το κόψιμο της κορδέλας, παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, όπου συμμετέχει το Γυμνάσιο Καναλίων με προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς και μαθητές από το εξωτερικό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Κάρλας κ. Παπαδήμας, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την ανακαίνιση του Παλαιού Γυμνασίου τα Κανάλια απέκτησαν ουσιαστικά τη δική τους στέγη γραμμάτων, τέχνης και πολιτισμού ενώ στο χώρο υπάρχει προγραμματισμός να φιλοξενούνται και δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Στέγη Γραμμάτων γίνεται ο κρίκος για τη γνώση του μέλλοντος, την μύηση των παιδιών στη νέα μόρφωση που επιβάλλουν οι συνθήκες ενώ επίσης εξήρε την προσπάθεια που κάνει το Γυμνάσιο Καναλίων , όπως είπε, για δημιουργική εξωστρέφεια και σύνδεση με σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης και εμείς θα είμαστε αρωγός στον αγώνα τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου