ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στέγη Γραμμάτων, Τεχνών και Πολιτισμού το παλιό Γυμνάσιο Καναλίων

στέγη-γραμμάτων-τεχνών-και-πολιτισμο-461817

Το Παλαιό Γυμνάσιο Καναλίων «ζωντανεύει» με στόχο να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις αλλά και έκθεση παλαιών και ιστορικών αντικειμένων που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Ο απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει έναν ακόμη χώρο επισκεψιμότητας που θα αναδεικνύει δραστηριότητες παλαιές αλλά και νεώτερες με μόνιμες συλλογές μουσειακών αντικειμένων, έργα λαϊκών Ζωγράφων, παραδοσιακών τεχνών, καθώς και περιοδικές εκθέσεις και εικαστικές διαδρομές που θα αφορούν το περιβάλλον.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά μουσειακά αντικείμενα χωρικού τύπου σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα, καθώς και έργα από τον αείμνηστο Καναλιώτη Λαϊκό ζωγράφο Σωκράτη Ζιώγα που αφορούν τον Λιμναίο πολιτισμό.

Επίσης θα φιλοξενούνται στα πλαίσια περιοδικής έκθεσης έργα ντόπιων χαλκουργών της οικογένειας Ζησάκη, του λαϊκού καλλιτέχνη Βασίλη Αναστασίου χαλκουργού και χαράκτη σχεδίων σε πέτρα ενώ προς τιμήν του Καθηγητή κυρίου Αθανάσιου Γκαβαρντίνα, μια πολύ δυναμική αγωνιστική μορφή για τον τόπο των Καναλίων, γίνεται ένα εικαστικό αφιέρωμα σεβασμού προς το πρόσωπό του, έκθεση με παλαιά εικονοστάσια από σπίτια του χωριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου