ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν τρόφιμα σε 750 δικαιούχους στο Ρ. Φεραίο

δωρεάν-τρόφιμα-σε-750-δικαιούχους-στο-ρ-φ-465338

Αρχίζει αύριο Κυριακή 2 Φεβρουαρίου από το Δήμο Ρήγα Φεραίου η δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την ενίσχυση των οικογενειών και των μοναχικών ατόμων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Συγχρόνως από το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράστηκαν την περασμένη εβδομάδα δωρεάν τρόφιμα σε 100 περίπου οικογένειες.

Μακαρόνια, αλλά και διάφορα είδη τυριών θα μοιραστούν στους δικαιούχους από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να προμηθευτούν διάφορα τρόφιμα.

Παράλληλα σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο ενισχύεται με τρόφιμα χάρη στην ενεργό στήριξη της τοπικής κοινωνίας, των σχολείων, των νέων, των μαθητών, των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων πολιτών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «αυτό που υποσχεθήκαμε, το τηρούμε με όλη μας την πίστη, δηλαδή κάθε μήνα προσφέρουμε δωρεάν τρόφιμα σε όλους τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες που γνωρίζουν ότι αποτελεί μια πολύτιμη συνεισφορά για τους συμπολίτες μας. Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα στηρίζοντας τον κόσμο που έχει ανάγκη. Συγχρόνως διεκδικούμε τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης υπάρχει. Έτσι για τρίτη φορά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση των δημοτών στην δωρεάν προμήθεια τροφίμων. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα θα είναι λιγότερο ασφυκτικές, ώστε ακόμη περισσότεροι συμπολίτες να ωφεληθούν και να ενταχθούν».

Το πρόγραμμα για τη διανομή των τροφίμων

Η διανομή των δωρεάν τροφίμων μέσω του προγράμματος του Υπουργείου θα ξεκινήσει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου από τις κατά τόπους Κοινότητες. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προμηθευτεί ήδη τις απαιτούμενες ποσότητες για να τις διαθέσει στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου θα μοιραστούν τα δωρεάν τρόφιμα στο Βένετο. Για τις υπόλοιπες περιοχές το πρόγραμμα έχει ως εξής: Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο Ριζόμυλο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Βελεστίνο, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Στεφανοβίκειο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στον Άγιο Γεώργιο, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στη Χλόη και το Μικρό Περιβολάκι, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο Περίβλεπτο, Άγιο Δημήτριο, Κοκκίνα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Αερινό, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Κεραμίδι, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στα Κανάλια και Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην Κερασιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου