ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέος χώρος για ιατρείο στην Κοκκίνα

νέος-χώρος-για-ιατρείο-στην-κοκκίνα-471731

Σε νέες πιο αναβαθμισμένες υποδομές θα στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο στην Κοκκίνα, προκειμένου να υπάρχει ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα σε επέκταση του δημοτικού καταστήματος στο Ελευθεροχώρι θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, ενώ ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός στο ΚΑΠΗ Ριζομύλου.

Η αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής του αγροτικού ιατρείου στην Κοκκίνα αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Οι πόροι για την υλοποίηση της παρέμβασης προέρχονται από το Δήμο και εκτιμάται ότι μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το ζήτημα πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες κτιριακές συνθήκες, ώστε οι υπηρεσίες υγείας στους δημότες να προσφέρονται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Είναι προτεραιότητά μας για τα δημοτικά διαμερίσματα της περιφέρειας, να δημιουργηθούν σύγχρονα ιατρεία, όπου αφενός οι γιατροί θα μπορούν να προσφέρουν άνετα το πολύτιμο έργο τους, αφετέρου οι ασθενείς και οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα φιλικό προς αυτούς χώρο. Έτσι ως Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε να ανακαινίσουμε ένα σημαντικό τμήμα του σχολικού διδακτηρίου της Κοκκίνας και να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα είναι κατάλληλος για τη λειτουργία του ιατρείου. Το είχαμε υποσχεθεί και τώρα το κάνουμε πράξη, να διαθέτει η περιοχή έναν αναβαθμισμένο χώρο για το αγροτικό ιατρείο, όπου και ο γιατρός θα μπορεί να εργάζεται κάτω από καλές συνθήκες. Και προβαίνουμε σε αυτές τις ενέργειες μέσα από τους δικούς μας πόρους».

Συγχρόνως από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου έχει γίνει η δρομολόγηση της επέκτασης του δημοτικού καταστήματος στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου. Μάλιστα εντός ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και οι σχετικές εργασίες.

Στο ΚΑΠΗ Ριζομύλου εξάλλου βρέθηκε την περασμένη Κυριακή η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου η οποία συζήτησε με τους ηλικιωμένους τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο ΚΑΠΗ Ριζομύλου ήδη έγινε ελαιοχρωματισμός του κτιρίου, ενισχύθηκε ο εξοπλισμός τους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μεταβαίνει νοσηλεύτρια, προκειμένου να βοηθά τους ηλικιωμένους σε διάφορες προληπτικές εξετάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου