ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ασύρματο δίκτυο σε όλο το Δήμο

ασύρματο-δίκτυο-σε-όλο-το-δήμο-477149

Εχουν εγκατασταθεί υποδομές προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

Τη δυνατότητα να συνδέονται με το ίντερνετ μέσω του ασύρματου δικτύου έχουν οι κάτοικοι σε επιλεγμένους χώρους στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει και σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των αντίστοιχων υποδομών σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα.

Στους κοινόχρηστους χώρους, στα ιατρεία, στις δημοτικές υπηρεσίες οι κάτοικοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, το πολύτιμο αυτό αγαθό της νέας ψηφιακής εποχής, και να διαθέτουν δωρεάν ενημέρωση, αλλά και επικοινωνία.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, προώθησε άμεσα το ζήτημα της διάθεσης ασύρματου δικτύου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ο συνολικός προϋπολογισμός άγγιξε τα 50.000 ευρώ και πλέον μετά από τρία χρόνια οι κάτοικοι, και ιδίως οι νέοι, έχουν τη δυνατότητα να σερφάρουν διαδικτυακά.

Το ασύρματο δίκτυο έχει εγκατασταθεί σε περιοχές, όπως στο Μικρό Περιβολάκι, στη Χλόη και το Ριζόμυλο (όπου μάλιστα θα αναβαθμιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες), στο Αερινό, στην Κοκκίνα, στον Άγιο Γεώργιο, στο Ελευθεροχώρι, στο Περίβλεπτο, στο Στεφανοβίκειο, στην Κερασιά, στα Κανάλια, ενώ στο Κεραμίδι και στο Καμάρι έχει ενεργοποιηθεί δορυφορική πρόσβαση. Όσον αφορά το Βελεστίνο, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει ασύρματο δίκτυο σε όλους τους κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους.

Η ύπαρξη του ασύρματου δικτύου είναι πολύτιμη για την ομαλή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων προκειμένου να εκτελούνται ηλεκτρονικά οι συνταγές, για τη διακίνηση των διαφόρων εγγράφων από τις δημοτικές κοινότητες, καθώς βέβαια και για την πολύπλευρη εξυπηρέτηση του δημότη, του επισκέπτη, της νεολαίας.

«Με συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε και έχουμε τοποθετήσει το ασύρματο δίκτυο σε επιλεγμένες περιοχές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας» τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και πρόσθεσε: «Όταν αναλάβαμε νέα Δημοτική Αρχή πριν τρία χρόνια, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών του ΟΤΕ για ευρυζωνική σύνδεση, το λεγόμενο ADSL, στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα.

Ουσιαστικά οι περιοχές ήταν αποκλεισμένες από την πρόσβαση στο διαδίκτυο με πολλαπλά ζητήματα να προκαλούνται. Αμέσως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση και με σχεδιασμό προχωρήσαμε στη σταδιακή εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου.

Στόχος μας ήταν να εξυπηρετήσουμε τη νεολαία που ως γνωστόν έχει άμεση εξοικείωση με το ίντερνετ, αλλά και τους επαγγελματίες και τους άλλους δημότες. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι μέσω του ασύρματου δικτύου γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα χωριά μας, στα αγροτικά ιατρεία και δεν χρειάζεται να μετακινούνται οι δημότες στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από όλους, ενώ πολύ γρήγορα φάνηκαν τα αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε, είναι η περιοχή μας να μην μείνει αναλφάβητη ψηφιακά. Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα υπάρχει ασύρματο διαδίκτυο και σε πολλούς κεντρικούς χώρους στο Βελεστίνο».

Παράλληλα η Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος απάντησε και στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο υλοποίησης της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Wi-Fi σε όλη τη χώρα προτείνοντας συγκεκριμένα σημεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου