ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για αγροτικά θέματα

ενημερωτικές-εκδηλώσεις-για-αγροτικ-483375

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα θέματα που θίγουν τους αγρότες σχετικά με το νέο καθεστώς στη φορολόγησή τους για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου που βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους αγρότες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς ήδη αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο ισχύον καθεστώς φορολόγησής τους.

Η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου λόγω της έντονης σύνδεσής της με τον πρωτογενή τομέα έχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ζήτημα της φορολόγησης για τα οποία δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση στους αγρότες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και όλων των αποφάσεων που καλούνται να εφαρμόσουν. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επιστήμονες που έχουν ειδικευτεί σε τέτοιου είδους ζητήματα. Συγχρόνως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου παρεμβαίνει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας να υπάρξει άμεσα μέριμνα για όλα τα θέματα που θίγουν οι αγρότες.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ευρύτερης ενημέρωσης των παραγωγών για όλες τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται πλέον, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή και άλλων εκδηλώσεων που αφορούν τους νέους αγρότες και τις νέες καλλιέργειες και οι οποίες θα γίνουν εντός Φεβρουαρίου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε σχετικά πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να δει με ευαισθησία και κατανόηση τις δυσκολίες των αγροτών να διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και να υποβάλλονται σε πολλαπλά έξοδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ήδη μειωμένο εισόδημά τους, ενώ είναι αντιμέτωποι με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο καθεστώς φορολόγησης, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση των αγροτών. Συγχρόνως ο αγροτικός κόσμος θέτει συγκεκριμένα αιτήματα προς την κυβέρνηση τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επάρκεια. Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη σε άμεση επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και θα ενεργήσει, προκειμένου να μην υποστεί άλλες απώλειες στο εισόδημά του. Ζητάμε από την πολιτεία, έστω και αυτή την ώρα να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις».

Παράλληλα τόνισε πως «οι αγρότες σε αυτή την μεταβατική περίοδο που βιώνουν, χρειάζονται αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση. Γι’ αυτό και εμείς ως Δήμος θα διοργανώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα με τη συνδρομή των γεωπόνων μας και των τοπικών αρμόδιων φορέων ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το νέο καθεστώς φορολόγησης, όπου αξιόλογοι εισηγητές θα αναφερθούν διεξοδικά στο ζήτημα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου