ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοτικός ανταποκριτής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

δημοτικός-ανταποκριτής-στο-δήμο-ρήγα-487407

Στη λειτουργία του δημοτικού ανταποκριτή έχει προχωρήσει εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών που λόγω φυσικής ή άλλης αδυναμίας δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν διάφορες επείγουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου με στόχο την ανακούφιση των δημοτών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία ο δημοτικός ανταποκριτής ενημερώνεται για το αίτημα ενός δημότη και μεταβαίνει στην περιοχή που βρίσκεται ο πολίτης για τη διεκπεραίωση του αιτήματος. Διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες στο Δήμο, στο ΚΕΠ, σε ταμεία, αλλά και σε άλλους φορείς είναι οι κυριότερες εργασίες που εκτελεί ο δημοτικός ανταποκριτής.

Λόγω της διαμονής αρκετών ηλικιωμένων ανθρώπων στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η ενεργοποίηση του δημοτικού ανταποκριτή κρίθηκε απαραίτητη.

Έτσι πριν μερικούς μήνες ορίστηκε συγκεκριμένος υπάλληλος ανά δημοτική κοινότητα που θα επιτελεί το ρόλο αυτό. Ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητες του δημοτικού ανταποκριτή είναι η έκδοση – ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, η αποστολή δικαιολογητικών για την παροχή των επιδομάτων προς τους δικαιούχους, η κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση συντάξεων γήρατος και αναπηρίας.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται ότι υπάρχει στενή διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου με άλλους φορείς που χειρίζονται καθημερινά θέματα των δημοτών και οι οποίοι χρειάζονται διάφορα δικαιολογητικά, έγγραφα και άλλα στοιχεία για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που θέλουν. Με τη συνδρομή αυτών των υπηρεσιών, αλλά και την ενεργοποίηση του δημοτικού ανταποκριτή που μεταφέρει τα αιτήματα των πολιτών προς διεκπεραίωση, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες των δημοτών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το θέμα αυτό πως η λειτουργία του δημοτικού ανταποκριτή στο Δήμο μας έρχεται να καλύψει τις ανάγκες που έχουν ανήμποροι συμπολίτες οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν και να μεταβούν σε φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς για να επιλύσουν διάφορα γραφειοκρατικά θέματα. Εμείς τους προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία και τους διευκολύνουμε, προκειμένου να τελειώσουν τις δουλειές τους, χωρίς να χρειαστεί να κουραστούν. Ήδη έχουμε ορίσει ως δημοτικό ανταποκριτή ένα δημοτικό υπάλληλο ανά δημοτική κοινότητα ο οποίος επιτελεί με ιδιαίτερη υπευθυνότητα το ρόλο του. Η υπηρεσία μας αυτή ήδη λειτουργεί και οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες που έχουν πρόβλημα, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2425350209, προκειμένου να ενημερώνουν για την δουλειά που θέλουν να γίνει.

Στο ίδιο πλαίσιο ουσιαστικής προσέγγισης του Δήμου με τους πολίτες εντάσσεται και η γραμμή του δημότη η οποία ήδη λειτουργεί και στοχεύει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα καθημερινότητας.

Μάλιστα μέχρι στιγμής αρκετοί δημότες έχουν αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και επικοινωνούν με τον αρμόδιο φορέα του Δήμου επισημαίνοντας ένα ζήτημα για να ρυθμιστεί.

«Με τη γραμμή δημότη ενημερωνόμαστε άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στη διαχείριση της καθημερινότητας και παρεμβαίνουμε άμεσα. Είναι μια πολύ χρηστική υπηρεσία που λειτουργεί προς όφελος του δημότη» τόνισε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου