ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συνάντηση Ε. Λαΐτσου με Γιάννη Μιχελάκη

συνάντηση-ε-λαΐτσου-με-γιάννη-μιχελάκ-495306

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη συναντήθηκε προχθές η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν τα θέματα της πορείας των έργων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη, αλλά και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η Δήμαρχος χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα παραγωγική τονίζοντας πως «στόχος μας είναι η επίλυση των ζητημάτων της περιοχή μας».

Στην προώθηση των έργων που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και αυτών που έχουν υποβληθεί προς ένταξη, εστιάστηκε μεταξύ άλλων η συζήτηση στη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη.

Η Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα προχθές στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχει με υψηλόβαθμα στελέχη των Υπουργείων με στόχο την προώθηση και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

Αναφορικά με το ζήτημα των έργων του ΕΣΠΑ η κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη έργα, αλλά και σε έργα που έχουν υποβληθεί, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε ενήμερος σχετικά με τα έργα και υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ενώ σχετικά με τις μελέτες που έχουν υποβληθεί και αφορούν τη δημιουργία νέων έργων υποδομής, σημείωσε πως μέσα στους προσεχείς μήνες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εντάξεις έργων στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο, με στόχο την ανάπτυξη της περιφέρειας. Παράλληλα υπογράμμισε πως το Υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να μην χαθούν ευρωπαϊκοί πόροι και να τονωθούν αναπτυξιακά οι περιοχές της περιφέρειας, όπως του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στη δήλωσή της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι προτάσεις με ώριμες μελέτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα προωθηθούν και θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο είναι σε εξέλιξη πολλά έργα με πόρους του ΕΣΠΑ επιβεβαιώνοντας την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Από το Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε τη διαβεβαίωση πως η περιοχή μας θα έχει δυναμικό «παρών» και στις νέες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που θα λάβει η χώρα».

Ενα ακόμη θέμα συζήτησης αφορούσε την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους. Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών ότι ο Δήμος έχει αξιοποιήσει όλο το ποσό της ειδικής επιχορήγησης που έλαβε για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους. Παράλληλα τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα μπορούσε να ενισχύσει με επιπλέον χρηματοδότηση τους Δήμους που προχώρησαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους βάσει του αρχικού ποσού που έλαβαν.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου αναφορικά με αυτό το ζήτημα υπογράμμισε ότι: «ο Δήμος ενήργησε πολύ γρήγορα με τη συνδρομή των υπηρεσιών του και πλήρωσε με το ποσό της ειδικής επιχορήγησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα αξιοποιήσει οποιαδήποτε νέα επιχορήγηση υπάρξει. Οι οφειλές που παραλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, εξοφλούνται χωρίς να πάρουμε ούτε ένα δάνειο και χωρίς να επιβαρύνουμε τον πολίτη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου