ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

20 συμβασιούχοι εργάζονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

20-συμβασιούχοι-εργάζονται-στο-δήμο-ρήγ-504986

Στους 20 ανέρχονται οι εργαζόμενοι μέσω πεντάμηνης σύμβασης από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, με στόχο τη μερική αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό.

Οι συμβασιούχοι προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους, ενώ προέρχονται από διάφορες ειδικότητες και βαθμίδες εκπαίδευσης. Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως η συνεισφορά των συμβασιούχων είναι πολύτιμη για να υπάρξει ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών στις υποδομές και την καθημερινότητα.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου προσλήφθηκαν 20 συμβασιούχοι με πεντάμηνη διάρκεια στην εργασία τους. Οι έξι συμβασιούχοι εργάζονται σε υπηρεσίες του Δήμου από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι δεκατέσσερις συμβασιούχοι έπιασαν δουλειά εδώ και μερικές ημέρες. Οι συμβασιούχοι κατανεμήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, πάντοτε στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών για καλύτερη υλοποίηση του παραγόμενου έργου, στην καθαριότητα, στις κοινωνικές δομές, στο λογιστήριο, στη διοίκηση, στην τεχνική υπηρεσία.

Μάλιστα εντός ημερών ξεκινούν οι διαδικασίες από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και για την πρόσληψη άλλων 24 ατόμων οι οποίοι θα έχουν οκτάμηνη σύμβαση. Οι προσλήψεις των 24 αυτών ατόμων προέρχονται μέσα από πιστώσεις του Δήμου.

Μέσα από την πρόσληψη των συμβασιούχων πεντάμηνης διάρκειας θα είναι εφικτή και η υλοποίηση επιπλέον δράσεων, κυρίως στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.

Οπως αναφέρεται από τη Δημοτική Αρχή, με το προσωπικό που προσλήφθηκε, υπάρχουν ειδικότητες που μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά με την παροχή υπηρεσιών σε δομές κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «ήδη στο Δήμο Ρήγα Φεραίου εργάζονται 20 συμβασιούχοι εκ των οποίων οι εννιά εντάσσονται στην κατηγορία των ανειδίκευτων εργατών. Οι έξι ξεκίνησαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι δεκατέσσερις εργάζονται εδώ και μερικές ημέρες. Η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ είναι πολύ σημαντική για την επάνδρωση των υπηρεσιών και των διαφόρων τομέων του Δήμου. Σε μια εποχή που δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η υλοποίηση προγραμμάτων για τους συμβασιούχους είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς μεταξύ άλλων θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και νέες δράσεις σε κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο εξυπηρετώντας τους δημότες στις ανάγκες που έχουν. Οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν στο Δήμο, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οπότε είναι μια σημαντική «ανάσα» για αυτούς τους ανθρώπους να έχουν μια οικονομική δραστηριότητα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου