ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πέτυχε στόχο… η Περιφέρεια

πέτυχε-στόχο-η-περιφέρεια-507117

Μετά την εξασφάλιση 15 εκατ. ευρώ για κλειστά γυμναστήρια, ένα κολυμβητήριο στη Θεσσαλία, αλλά και το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων, ακόμα ένα αθλητικό έργο, το σκοπευτήριο του Δήμου Ρήγα Φεραίου εντάχθηκε χθες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίσθηκε κονδύλι 500.000 ευρώ, ώστε το ημιτελές σήμερα σκοπευτήριο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση.

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, αλλά και το γενικό γραμματέα επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γιαννούση, εντάξαμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων την ανακατασκευή και τη συνέχιση των εργασιών ενός σημαντικού έργου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, το σκοπευτήριο του Δήμου.

Το έργο αυτό πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 500.000 ευρώ για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο σκοπευτήριο στην περιοχή και να φιλοξενούμε όλους τους αγώνες που πρέπει να έχουμε ως Θεσσαλία. Αλλο ένα σημαντικό αθλητικό έργο έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα που έχουμε εντάξει μέχρι σήμερα. Ετσι ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, που εντάχθηκαν στον τομέα του αθλητισμού τον τελευταίο καιρό, ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην πραγματική οικονομία. Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα ότι με προγραμματισμό, δουλειά και συνεργασία όλων των φορέων φέρνουμε αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου τόνισε: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας που το έργο του Σκοπευτηρίου εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με την ουσιαστική συμβολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τη συνεχή ενεργοποίηση του Δήμου μας, κατορθώθηκε η εξασφάλιση μιας μεγάλης χρηματοδότησης, μέσω της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο. Ετσι η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό αθλητικό κέντρο, μοναδικό σε όλη την κεντρική Ελλάδα, το οποίο θα εξυπηρετήσει όλους τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο άθλημα, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχέση με τα σχολεία καθώς και άλλων επισκεπτών».

Σε πλήρη εγκατάλειψη

Το έργο περιλαμβάνει τη Συντήρηση – Επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου του Σκοπευτηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε πριν το 2000, υπό την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν ολοκληρώθηκε και εμφανίζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Το κτίριο χρήζει επισκευής για να μπορεί να δοθεί σε χρήση.

Το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

– Συντήρηση – Επισκευή του υφιστάμενου κτιρίου, όπως αποκατάσταση κατεστραμμένων επιστρώσεων (δάπεδα), αποκατάσταση κατεστραμμένων επιχρισμάτων, μόνωση κτιρίου, χρωματισμός κτιρίου, επισκευή ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης του.

– Ολοκλήρωση οικοδομικών εργασιών στο ένα από τα κτίσματα σκόπευσης

– Αγορά εξοπλισμού εκτοξευτήρων (μηχανών εκτόξευσης πιάτων) για ένα από τα κτίσματα σκόπευσης.

– Περιβάλλων χώρος, περίφραξη, προσπελάσεις, διαμόρφωση τμήματος χώρων στάθμευσης, υδροδότηση π.χ., λοιπές εγκαταστάσεις και λειτουργίες.

Μοναδικό στην Κεντρική Ελλάδα

Επισημαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου Δήμου Ρήγα Φεραίου (για το οποίο έχουν ήδη δαπανηθεί αρκετά χρήματα), διότι είναι ένα έργο Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών (το μοναδικό σκοπευτήριο στην Κεντρική Ελλάδα) και η ολοκλήρωσή του και λειτουργία του θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη διεξαγωγή τοπικών και ξένων διοργανώσεων-αγώνων. Αλλωστε είναι ένα έργο, για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους τοπικούς σκοπευτικούς συλλόγους.

Το έργο εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, συμβάλλει στην οικιστική αναβάθμιση της περιοχής, χωρίς να επιφέρει οποιαδήποτε δυσμενή επίπτωση στο περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου