ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες προοπτικές για τη στέγαση του Συλλόγου Περιβολιωτών

νέες-προοπτικές-για-τη-στέγαση-του-συλ-508962

Σε συνεργασία βρίσκεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με το Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας, για το ζήτημα της στέγασης του συλλόγου και για τις προοπτικές που υπάρχουν, προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Μπατακόγιας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περιβολιωτών, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του συλλόγου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο στεγαστικό ζήτημα.

Στο θέμα της στέγασης εξετάστηκαν νέες δυνατότητες για τη στέγαση του συλλόγου, μέχρι να ολοκληρωθεί ο βασικός στόχος που είναι η ανέγερση νέου κτιρίου σε οικόπεδο που έχει ομόφωνα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει στο Σύλλογο. Πάντως από το Σύλλογο Περιβολιωτών εξετάζεται και η περίπτωση της μεταστέγασης του Συλλόγου Περιβολιωτών στο σημερινό κτίριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, για το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης νέου διδακτηρίου μέσα από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από το Δήμο η περίπτωση αυτή εξετάζεται θετικά, αρκεί βέβαια να αποτελεί οριστική απόφαση του Συλλόγου Περιβολιωτών.

Στο μεταξύ, σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Βελεστίνο, η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας από το Σύλλογο Περιβολιωτών Μαγνησίας. Ο χώρος της εκδήλωσης γέμισε από τα μέλη του συλλόγου, ενός συλλόγου που έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του συλλόγου που ευχήθηκε στα μέλη και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή του Συλλόγου Περιβολιωτών στην πολιτιστική και πνευματική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που υλοποιεί ο σύλλογος καθώς και το μεράκι που δείχνουν τα μέλη του συλλόγου για την πολύπλευρή ανάπτυξή του, ενώ υπογράμμισε και την αμέριστη στήριξη του Δήμου προς το Σύλλογο Περιβολιωτών.

Αναφορικά με το θέμα της στέγασης του συλλόγου η Δήμαρχος σημείωσε πως ο Δήμος σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, θα εντείνουν την πίεσή τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εγκριθεί η παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου στο οικόπεδο που έχει ήδη προταθεί και αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως τόνισε η κ. Λαΐτσου: «μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου για το Σύλλογο Περιβολιωτών, εμείς ως Δήμος είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις του συλλόγου Περιβολιωτών, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν όλες τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου