ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοντράστ

κοντράστ-14200

Την ώρα που με τον νόμο Παρασκευόπουλου κελιά φυλακών αδειάζουν από βαρυποινίτες και εμπόρους ναρκωτικών, σε σωφρονιστικό κατάστημα οδηγήθηκε χθες ένας 57χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη ως φυγόποινος για καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, επειδή χρωστούσε 10.000 ευρώ στο δημόσιο. Εκανε δοσοποίηση της ποινής, έχασε τη ρύθμιση και άφησε να περάσουν δύο χρόνια, μέχρι που συνελήφθη.

Στο δικαστήριο απορρίφθηκε χθες το αίτημά του για μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία και καθώς δεν είχε 3.500 ευρώ εύκαιρα χθες, φυλακίστηκε.

Τον ρώτησε άραγε κανείς αν είχε να φάει; Αν είχε μαζί του όχι 3.500, αλλά έστω 3,5 ευρώ. Διεθνείς μεταφορέας ο 57χρονος έχει παροπλισμένο το φορτηγό του εδώ και 3,5 χρόνια, λόγω αναδουλειάς που πλήττει τον κλάδο του. Ε, και; Το κοινωνικό κράτος της Αριστεράς του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία… Να σκεφτεί καλά μέσα στο κελί του, ότι δεν πρέπει να ξεχνά και να αμελεί τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο!

Και ενώ ο ίδιος θα σκέφτεται, μεγαλοσχήμονες με ένα σκασμό εκατομμυρίων χρέη θα σφυρίζουν αδιάφορα, μαζί και όσοι κάνουν ότι δεν τους βλέπουν…

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου