ΤΟΠΙΚΑ

Ορκους και σπίτια στον Σώρρα! Μήνες τώρα οι «πολεμιστές» συγκεντρώνονται

ορκους-και-σπίτια-στον-σώρρα-μήνες-τώρ-607508

Ζητά όρκους «πολεμιστών», αλλά και ακίνητα… Αναζητά πιστούς στο έθνος, οι οποίοι, όμως, πρέπει να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα, τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τις εθνικές εκλογές! Το επικίνδυνο παραμύθι με τα ομόλογα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Αρτέμη Σώρρα, του δήθεν εθνοσωτήρα των συνελλήνων – συμπολεμιστών, όπως αυτοαποκαλούνται, βρίσκει επί μήνες τώρα πρόσφορο έδαφος στο Βόλο, πατώντας στην απόγνωση φορολογουμένων και δανειοληπτών.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Πολίτες σε αδυναμία να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και τράπεζες, και άλλοι σε οικονομική κατάρρευση ικανή να τους οδηγήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους, είδαν τη …σωτηρία τους στο πρόσωπο και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του Αρτέμη Σώρρα. Στον ιδρυτή ενός οργανισμού που εγγυάται ότι λεφτά υπάρχουν για να πληρωθούν τα χρέη τους. Αρκεί να τον ακολουθήσουν, να δηλώσουν την πίστη τους και να σφραγίσουν τον όρκο που θα βροντοφωνάξουν, πίνοντας ένα σφηνάκι με νερό…

Τους τελευταίους μήνες τα δίχτυα με τους ορκισμένους στον Σώρρα απλώνονται και στο Βόλο. Μία από τις μαζικές ορκωμοσίες συνελλήνων πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», στις 10 Μαΐου 2016. Ακολούθησαν άλλες, μικρότερης συμμετοχής ορκωμοσίες. Ταυτόχρονα, όμως, τα Σωρρό-χαρτα, τα εξώδικα δηλαδή που κατατίθενται από τους πιστούς της Ελλήνων Συνέλευσις σε δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες στο Βόλο, αλλά και σε τράπεζες, γίνονταν ντάνες. Όπως αποκάλυπτε προχθές, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το οποίο έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο, τουλάχιστον 600 φορολογούμενοι και δανειολήπτες στο Βόλο κατέθεσαν εξώδικα – καρμπόν, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα χρέη τους έσβησαν.

Τα κατέθεσαν και ένιωσαν –ή μάλλον τους έπεισαν- ότι έχουν «ξεχρεώσει» έναντι της εφορίας ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χάρη στον «πληρωτή Αρτέμη». Έτσι, τον αποκάλεσαν μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, σε μία από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκε στα Δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να αποτραπεί ο πλειστηριασμός ακινήτου.

«Εχουμε τον εγγυητή, έχουμε τον πληρωτή και πληρώνουμε»….

Εξερχόμενοι των δικαστηρίων και μετά το τέλος του άκαρπου πλειστηριασμού, στις 6 Ιουλίου 2016, μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις παρατάχθηκαν με φόντο το Δικαστικό Μέγαρο και βιντεοσκόπησαν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Μπροστά στην κάμερα που καταγράφει, ο Καζαμίας, όπως ακούγεται στο βίντεο να τον αποκαλούν, εκφωνεί:

«Τα ανθελληνικά υπαλληλάκια των δανειστών και της νέας τάξης πραγμάτων, σήμερα γονάτισαν μπροστά στην εξώδικη δήλωση – διαταγή πληρωμής του Οργανισμού Αρτέμη Σώρρα. Γονάτισαν και φεύγοντας μετά από ένα ατελέσφορο πλειστηριασμό ενός συνελληνά μας, φορτώθηκαν και στην πλάτη τους 35 κακουργήματα που πλέον θα τα σέρνουν σε όλη τη ζωή τους. Εμείς δεν κάνουμε πίσω, έχουμε το νόμο με το μέρος μας, έχουμε τον εγγυητή, έχουμε τον πληρωτή και πληρώνουμε. Και όταν πληρώνουμε απαιτούμε να διαγράψουν όλα τα χρέη από πάνω μας.

Η Ελλήνων Συνέλευση είναι εδώ. Και θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνέλληνά μας που χρειάζεται την ενίσχυση και τη δύναμη των άλλων συνελλήνων. Σήμερα είναι μία μεγάλη νίκη, ένας ατελέσφορος πλειστηριασμός ενός ακινήτου, όπου τα ματωμένα δόντια των δανειστών, σιωνιστών, της νέας τάξης πραγμάτων, των μαύρων μασονικών στοών δεν θα το δαγκώσουν, δεν θα κυριαρχήσουν, γιατί είναι έδαφος ελληνικό και είναι περιουσία Έλληνα. Σήμερα είναι η αρχή του τέλους τους.

Με το που πήραν το εξώδικο του Αρτέμη Σώρρα στα χέρια τους, έτρεμαν. Έτρεμαν σαν φοβισμένα σκυλάκια. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε και είναι η αρχή του τέλους».

«Ζήτω η Ελλάς», αναφώνησε μία γυναίκα. «Ζήτω», φώναξε το πλήθος και ακολούθησε δυνατό χειροκρότημα.

Με ένα τηλέφωνο ο Αρτέμης θα πει «πλήρωσε»…

Το ίδιο βίντεο, ωστόσο, συνεχίζει να καταγράφει την ενημέρωση των συνελλήνων σε ένα καφέ στο Βόλο. Ο Βολιώτης δικηγόρος Χρήστος Καρακώστας τους εξηγεί τις διαδικασίες αποπληρωμής χρεών με τα χρήματα Σώρρα. «Είναι τα πιο εγγυημένα χρήματα που υπάρχουν στον πλανήτη», ακούγεται να διαβεβαιώνει ο δικηγόρος τους συγκεντρωμένους. Περιγράφει δε πόσο απλά… ο έφορος μπορεί να πληρωθεί:

«Η διαδικασία είναι απλή. Ο έφορος το μόνο που έχει να κάνει είναι να πάρει το εξώδικο και να πάει στην τράπεζα. Σε οποιαδήποτε τράπεζα. Να πάει, να καταθέσει το εξώδικο και να πει «βγάλε τα χρήματα από εκεί και δώστα υπέρ της ΔΟΥ».

Η τράπεζα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει βέβαια και μια εντολή του Αρτέμη του Σωρρα προς την τράπεζα «πλήρωσε», τυπικά μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο στον Αρτέμη και σαφώς θα πει (σ.σ. ο Αρτέμης) «ναι, βεβαίως» και θα δώσει την εντολή ο Αρτέμης. Αμέσως τα χρήματα βγαίνουν και πάνε υπέρ της ΔΟΥ Τελείωσε! Τόσο απλό!», λέει χτυπώντας εκείνη τη στιγμή δυνατά τα χέρια του για να ισχυροποιήσει την άποψή του.

Νωρίτερα, έχει ακουστεί η τοποθέτηση – ερώτηση ενός από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση:

– Το θέμα είναι ότι αυτοί που κάνουμε τα εξώδικα είμαστε ξεχρεωμένοι, σωστά;

– Κάνουμε δηλαδή εκτός δίκης εξουσιοδότηση να πάρουν τα λεφτά. Οπότε είμαστε καλυμμένοι…, ακούγεται μια δεύτερη φωνή και όλοι περιμένουν εναγωνίως την απάντηση.

– Τελικά προτρέπετε τον κόσμο να κάνει τα εξώδικα, γιατί πολλοί συνεχίζουν να φοβούνται, ζητά μια πιο συγκεκριμένη απάντηση από τον δικηγόρο ένας τρίτος.

Και ο δικηγόρος απαντά:

«Σαφώς και προτρέπουμε τον κόσμο να κάνει τα εξώδικα. Αν δεν κάνουμε αυτά τα εξώδικα, να στραφούμε κατά παντός υπευθύνου, για το λόγο ότι εμείς είμαστε ήδη ξεχρεωμένοι, και τα λεφτά υπάρχουνε και αυτός δεν πάει να τα πάρει, και αντισυνταγματικά και παράνομα βγάζει την ακίνητη περιουσία μας στο σφυρί…»

Είναι και τα πιο εγγυημένα χρήματα που υπάρχουν στον πλανήτη, του υπενθυμίζει καθισμένος δίπλα του ο Καζαμίας.

«Τα πιο εγγυημένα χρήματα στον πλανήτη»

«Ακριβώς, όπως λέει και ο Καζαμίας εδώ, είναι τα πιο εγγυημένα χρήματα που υπάρχουν στον πλανήτη», συνεχίζει ο Βολιώτης δικηγόρος. Αν εμείς δεν κάνουμε τα εξώδικα, αν εμείς δεν πούμε ότι τα χρήματα υπάρχουν, αν εμείς δεν πούμε ότι έχουμε ξοφλήσει, πάρτε τα χρήματά σας… Ποιος είναι αυτός, ποιο δημόσιο είναι αυτό που του δίνουν χρήματα και δεν πάει να τα πάρει να ξεχρεώσει. Δηλαδή αν αύριο – μεθαύριο έχω εγώ τα χρήματα, αν έχει ο σημερινός οφειλέτης τα χρήματα και πάει να τα πληρώσει στον έφορα θα του πει δεν τα παίρνω».

Μα δεν θέλουν χρήματα οι κύριοι, δεν θέλουν χρήματα. Θέλουν τη ζωή σου, την ψυχή σου. Θέλουν δούλο, όχι εργάτη, παρεμβαίνει ένας άλλος.

Ο δικηγόρος συνεχίζει ενημερώνοντας για μία ακόμη ενέργεια που είχε γίνει την ίδια εκείνη ημέρα: «Σήμερα, πέρα από τα εξώδικα, καταθέσαμε ολόκληρη συμβολαιογραφική πράξη, με όλα τα χαρτιά μας, και με δήλωση που έκανε ο οφειλέτης σε συμβολαιογράφο ότι «έχω ξοφλήσει την απαίτηση». Πήγε ο οφειλέτης στον συμβολαιογράφο, μαζί πήγαμε σήμερα, και καταθέσαμε δήλωση συμβολαιογραφική, «έχω ξοφλήσει την απαίτηση, δεν χρωστάω στο ελληνικό δημόσιο, να και τα έγγραφα τα αποδεικτικά». Άρα ποια αμφιβολία.

Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι το εξής. Οποιοδήποτε χαρτί έρθει στα χέρια σας, από τράπεζα από το δημόσιο, από οπουδήποτε κατευθείαν στα γραφεία της Ε.ΣΥ. την ίδια στιγμή. Δεν θα περιμένετε ούτε μια ώρα υπάρχουν προθεσμίες. Εμείς λέμε έχουμε εξοφλήσει. Πάρτε τα λεφτά, εκεί είναι τα λεφτά πηγαίνετε να τα πάρετε».

ΠΡΟΤΡΟΠΗ – ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ:

Παραχωρήστε τα ακίνητά σας στην Ελλήνων Συνέλευσις

Μία μεγάλη συγκέντρωση, με δεκάδες άτομα να δίνουν τον «όρκο του πολεμιστή» πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2016 στο Βόλο, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Από την ομαδική ορκωμοσία «πολεμιστών» στο Βόλο

Στη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης, όσοι συμμετείχαν ενημερώθηκαν ότι «οι Έλληνες έχουν πλέον τον δικό τους φορέα. Είναι μόνος φορέας που έχει τα δικά του χρήματα, πιστοποιημένα από όλο τον πλανήτη. Έτσι λοιπόν καταργούμε, μηδενίζουμε, διαλύουμε όλους αυτούς τους ψευτοπροδοτικούς μηχανισμούς που λέγονται κόμματα. Εδώ λειτουργούμε τελείως ελληνικά».

Πριν τη δημόσια ορκωμοσία, οι συνέλληνες – συμπολεμιστές ενημερώθηκαν ότι για να δημιουργηθεί ένα γραφείο, χρειάζεται τα ιδρυτικά του μέλη να είναι ορκισμένα και να μην κάνουν προδοσία.

«Ορκίζεται ως πολεμιστής για τον ελληνισμό και δίνει όρκο τιμής στον εαυτό ότι δεν θα προδώσει τα αδέρφια του. Όχι σε κάποιον άλλον, ούτε σε ένα Σύνταγμα κουρελιασμένο»…, τους εξήγησαν.

Μάλιστα, μεταφέρθηκε η δήλωση του Αρτέμη Σώρρα για παραχώρηση ακινήτων…

«Όποιος έχει πρόβλημα με Εφορία, με Τράπεζα, με ταμεία και κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του, τα ακίνητά του, προκειμένου να αφήσει να του τα πάρουνε, να τα παραχωρήσει, όχι να τα μεταβιβάσει, στην Ελλήνων Συνέλευση ώστε να τα χρησιμοποιήσει», τους είπαν οι ομιλητές σε εκείνη την συνάντηση.

Και τους εξήγησαν: «Αναλαμβάνει η Ελλήνων Συνέλευση να προστατεύει τα κτήρια και όποιος θέλει από την Εφορία, από το ΙΚΑ, να έρθει να τα πάρει από την Ελλήνων Συνέλευση. Για να μπορεί, όμως, νομικά να τα προστατεύσει πρέπει να υπάρχει έννομη σχέση. Γι’ αυτό λέμε παραχωρήστε τα στην Ελλήνων Συνέλευση»…

Τα επινίκια… μπροστά από τα Δικαστήρια Βόλου. «Εχουμε τον πληρωτή», έλεγαν

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου