Ελλαδίτσα, Σωρρο… κώσταινα

ελλαδίτσα-σωρρο-κώσταινα-607832

Με νέες ελπίδες, έχοντας ανασυγκροτήσει δυνάμεις, ξεκινήσαμε για το 2017. Ως πολίτες, ως χώρα. Πιστέψαμε σε ένα καλύτερο ποδαρικό, ικανό να αλλάξει την γκρίζα από τα μνημόνια και τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα καθημερινότητά μας, προσβλέποντας σε καλύτερες ημέρες, σε ημέρες ανάπτυξης και προόδου. Το κράτος να εναποθέτει τις ελπίδες του στους πολίτες, και οι πολίτες στο κράτος. Ποιος, όμως, μπορεί να οδηγήσει μέσα στο τούνελ, τελικά, ποιόν; Οι πολίτες που μέσα στην απόγνωσή τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του στα ομόλογα Σώρρα για να ξεχρεώσουν ή το κράτος που …εισέπραττε σωρηδόν τελευταία τα χρέη πολιτών με εξώδικα που παρέπεμπαν στα δισεκατομμύρια Αρτέμη –με δικαστική βούλα η ύπαρξή τους μάλιστα- και δεν μιλούσε.

Το θέατρο του παραλόγου, σε μία χώρα που δυσκολεύεται όχι απλά να μαζέψει τα οικονομικά της, αλλά κυρίως τις μεγάλες αυταπάτες της, ξεμύτισε για τα καλά στην επικαιρότητα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, τα οποία μας θύμισαν ακόμη και τη δικαστική απόφαση του 2013, η οποία ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων Σώρρα.

Τώρα, και ενώ ήδη τα περίφημα ομόλογα έγιναν στοίβες σε Εφορίες και τράπεζες –εκατοντάδες έχουν ήδη κατατεθεί και στη Μαγνησία- το πολιτικό και δικαστικό σύστημα ταρακουνήθηκε μπροστά στις διαστάσεις που λάμβανε η υπόθεση, με ευθύνη του υποτιθέμενου εθνικού σωτήρα.

Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός προωθεί τα στοιχεία στον Άρειο Πάγο, και το Υπουργείο Οικονομικών, που περιγελούσε αλλά δεν έδινε την πρέπουσα σημασία για τις διαστάσεις που λάμβαναν τα φερόμενα ομόλογα Σώρρα, στέλνει διευκρινίσεις στις κατά τόπους εφορίες και ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι η επίκλησή τους δεν τους απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις τους.

Τώρα και η αξιωματική αντιπολίτευση –και ας ήταν το 2013 η πρώτη δικαστική απόφαση που άναψε τη σπίθα- επισημαίνει την ανάγκη αφύπνισης απέναντι στις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές της υπόθεσης Σώρρα. Ελλαδίτσα, Σωρρο…κώσταινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου