H δύναμη της σιωπηρής πλειοψηφίας

h-δύναμη-της-σιωπηρής-πλειοψηφίας-620080

Η πόλη και οι δημότες της, χρειάζονται ηρεμία και ψυχραιμία, για να ξεπεράσουν προβλήματα και να προχωρήσουν μπροστά. Πρόσωπα και φορείς στο βωμό των μικροκομματικών και μικροπροσωπικών τους επιδιώξεων έκαναν –και πάλι- βούκινο τον Βόλο στο πανελλήνιο. Η αντιπαράθεση έφτασε στα άκρα. Μέσα σ’ αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, όμως, εκείνοι που περνούν στην άκρη είναι οι πολίτες και η καθημερινότητά τους.

Και σ’ αυτή τη …σύρραξη δέχθηκαν επίθεση όσοι επέλεξαν –και όχι για πρώτη φορά- να μην περάσουν σε κανένα από τα δύο στρατόπεδα.

Ο εκβιαστικός τρόπος που ορισμένοι απαιτούν συστηματικά πλέον από πολιτικά πρόσωπα, φορείς, δημοσιογράφους και ανθρώπους των ΜΜΕ να στρατευτούν με τη μία ή την άλλη πλευρά, κάθε άλλο παρά δημοκρατική ευαισθησία δείχνει.

Τελικά ορισμένοι, χωρίς να το σκέφτονται, γίνονται πολλές φορές χειρότεροι από εκείνους τους οποίους δείχνουν ως εχθρούς τους.

Ευτυχώς για το Βόλο υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία πολιτών, που είναι σοβαρή και ψύχραιμη, σε μια μάχη που έχοντας ξεφύγει από τα όρια, δίνεται χωρίς όρους και θετικά αποτελέσματα.

Η πόλη έχει ανάγκη από αυτή την ηρεμία, η οποία έρχεται να ισορροπήσει απέναντι σε κραυγές, που πληγώνουν την εικόνα της.

Ούτε ύβρεις, ούτε μηνύσεις μπορούν να μπουν ως φραγμός στην ελευθεροτυπία. Αλλά δεν μπορούν να λύσουν και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Της ανεργίας τους, των κατασχέσεών τους, των συσσιτίων τους, των πλειστηριασμών τους.

Αν τώρα, ορισμένοι νομίζουν ότι επειδή υβρίζουν πιο …κομψά από άλλους που το πράττουν πιο χοντροκομμένα, δείχνουν τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες, τότε μάλλον δεν έχουν καλή σχέση με την αυτοκριτική. Και επειδή σ’ αυτή την πόλη όλοι είμαστε γνωστοί, όπως και οι εμφανείς επιδιώξεις του καθενός, αλλά και οι υπόγειες διαδρομές του, καλό θα ήταν όλοι να συνετιστούν και να βάλουν πάνω από όλα τον τόπο, τους ανθρώπους του και το καλό τους.

Αυτή η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία στο τέλος θα επιβραβεύσει τους ψύχραιμους και συνετούς και όχι τους αλαλάζοντες ατομιστές.

Χθες, ο Εισαγγελέας της πόλης ήταν καταπέλτης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο. Εδειξε τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και παρότρυνε να επικρατήσουν οι φωνές της ψυχραιμίας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεν μπορεί παρά να αισθάνεται δικαιωμένος για τη στάση που πάντοτε τηρούσε σε παρόμοιες καταστάσεις και την οποία συνέχισε να τηρεί και αυτή τη φορά: να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά να καταγράφει τα γεγονότα. Δεν μπορούν, παρά να αισθάνονται δικαιωμένοι όλοι όσοι σ’ αυτή την πόλη, παρά τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν, κράτησαν και κρατούν ψύχραιμη στάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου