Εδώ μας λένε ότι γίναμε Καμόρα

εδώ-μας-λένε-ότι-γίναμε-καμόρα-635025

Οι χειρισμοί τους, όμως, ξέφυγαν και γύρισαν εσωτερικά στα δικά τους στρατόπεδα. Το χωριό του Αη Βασίλη, έγινε η αιτία να γίνουν οι ίδιοι από δυο χωριά

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτή τη μετωπική σύγκρουση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (12 και μετέπειτα 13 τον αριθμό) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ξεκίνησε από προσπάθεια άσκησης κριτικής της δημοτικής αρχής για τις διαδικασίες του χωριού του Αι Βασίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Η κατάσταση, όμως, εκτραχύνθηκε. Στο ίδιο, όπως και πέρυσι, …γιορτινό τέμπο να μπλοκάρουν αν είναι δυνατόν τα πάντα, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε αυτή τη φορά κατά πάντων από αντιπολιτευόμενους στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκφράσεις και ισχυρισμοί που χρίζουν άμεσα δικαστικής διερεύνησης, πέρασαν στο δημόσιο διάλογο. Διότι αν όλοι (κρατικοί φορείς, Αποκεντρωμένη, Αστυνομία, υπηρεσίες του δήμου) «κωφεύουν», «παρανομούν», λειτουργούν «ξετσίπωτα», «εξευτελίζουν θεσμούς και νομοθεσία», και από την άλλη η Αποκεντρωμένη ειδικά πράττει όλα τα παραπάνω με τις ευλογίες… των υπουργείων που την εποπτεύουν –όπως οι αντιπολιτεύσεις καταγγέλλουν- τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για Καμόρα.

Με σκληρές καταγγελίες σε βάρος τους, πέρασαν πολλοί μέσα στο τσουβάλι δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Βόλου. Τελικά, κατά την άποψή τους δεν είναι η δημοτική αρχή που παρανομεί διαρκώς και εξόφθαλμα, όπως υποστηρίζουν. Είναι οι πάντες γύρω από τη λειτουργία της πόλης, όπως ανοιχτά δήλωσαν με την πρώτη κοινή τους ανακοίνωση. Μ’ αυτή που επέλεξαν ανήμερα της έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης, να μοιραστούν τη χαρά τους με τους υπόλοιπους Βολιώτες και επισκέπτες. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Οι χειρισμοί τους, όμως, ξέφυγαν και γύρισαν εσωτερικά στα δικά τους στρατόπεδα. Το χωριό του Αη Βασίλη, έγινε η αιτία να γίνουν οι ίδιοι από δυο χωριά. Όμως, όσα υποστηρίζουν κατακρίνοντας τους πάντες και τα πάντα, είναι πολύ σοβαρά. Και αν δεν έχουν πραγματική υπόσταση, που πρέπει να αποδειχθεί για κάθε έναν «παρανομούντα» ξεχωριστά, σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν.

Σε κρίσιμες καταστάσεις για τη χώρα, με την οργή και την αγανάκτηση να κυριεύει, με την απογοήτευση να οδηγεί πολίτες να μηδενίζουν οτιδήποτε γύρω τους και να βάζουν τους πάντες στο ίδιο σακί, οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο αντιπολίτευσης, μάλλον ακραίες καταστάσεις θα μπορούσαν να εξυπηρετούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου