Πολιτική κρίση ή παράκρουση;

πολιτική-κρίση-ή-παράκρουση-662139

Η νεότατη σε ηλικία νέα υπουργός Εργασίας ήταν το πρόσωπο που κυριάρχησε με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Όχι για τις ικανότητές της να αντεπεξέλθει στα αυξημένα καθήκοντα που της παραδόθηκαν, τα οποία μοιάζουν σαν «βόμβα» στα χέρια της εν μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης. Αλλωστε, η ικανότητα μπορεί να κριθεί από το αποτέλεσμα. Αλλά για το νεαρό της ηλικίας της, για τα ένσημα που μετρά, για το προγενέστερο πόστο της.

Σιωπηλά ή φωναχτά, παρεΐστικα ή και δημόσια, στα σοβαρά ή στα αστεία, μαζί με τα άλλα που γαργάλισαν το… πολιτικό κριτήριο Ελλήνων, έφτασαν και τα σεξιστικά σχόλια για το πρόσωπό της. Οι ταμπέλες άρχισαν να πέφτουν με θλιβερά καταιγιστικούς ρυθμούς επάνω της και φάνηκαν πιο βαριές σ’ αυτές τις πρώτες ημέρες εμφάνισής της στο πολιτικό προσκήνιο ακόμη και από το αυξημένο και δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας.

Τα πρώτα σχόλια μετά την τοποθέτησή της σε έναν από τους πιο κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς ήταν χάχανα, εξυπνακίστικα σχόλια και ξερολίαση ορισμένων που έφτασαν μέχρι την κρεβατοκάμαρά της.

Είναι τα αντανακλαστικά, δυστυχώς, μιας σύγχρονης κοινωνίας, έρμαιο των προβλημάτων της, που αδυνατεί να δει με καθαρό βλέμμα και να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις ανάλογα με τα πρακτικά αποτελέσματα που ακολουθούν κατά περίπτωση. Είναι η ματιά μιας κοινωνίας που θολώνει μπροστά σε ένα πρόσωπο νέο και εμφανίσιμο και δη γένους θηλυκού, αδυνατώντας να του επιτρέψει να προχωρήσει για να κριθεί. Και ας είναι η ίδια η κοινωνία που συχνά – μάλλον υποκριτικά τελικά – δηλώνει ότι θα επιθυμούσε μπροστάρηδες νέα πρόσωπα, με φρέσκες ιδέες. Η απόλυτη παράκρουση δηλαδή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου