Τι συμβαίνει επιτέλους με το Ορφανοτροφείο Βόλου;

τι-συμβαίνει-επιτέλους-με-το-ορφανοτρ-778160

Είναι ένα ίδρυμα που φιλοξενεί στους χώρους του ορφανά παιδιά. Παιδιά που έμειναν, για διαφόρους λόγους το καθένα, μακριά από τις οικογένειές τους. Παιδιά που αναμένουν από τους «κηδεμόνες» τους, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις κα έχουν επιλέξει να προσφέρουν στο Ορφανοτροφείο, να τους δώσουν τα εφόδια για το αύριο, να διαμορφώσουν τους χαρακτήρες τους, να καλύψουν, όσο το δυνατόν, την απουσία οικογένειας. Δεν τα γράφουμε για να συγκινηθεί κανείς –μάλλον δύσκολο φαίνεται τελικά αυτό- αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα: να βρεθούν σε πρώτο πλάνο τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Και αυτή την πραγματικότητα, δυστυχώς, ελάχιστες φορές την έχει εισπράξει η τοπική κοινωνία, μέσα από τον καταιγισμό δημοσιευμάτων, στα οποία κυριαρχούν συγκρούσεις, αλληλοκατηγορίες, απειλές, παραιτήσεις, φάκελοι με το… τσουβάλι στον Εισαγγελέα για διάφορες υποθέσεις, νέες διοικήσεις και ξανά εκλογές… Οχι μόνο τώρα, αλλά και στο παρελθόν.

Πρόσφατα μια υπόθεση, την οποία θα έπρεπε να χειριστεί με τη διακριτικότητα που επιτάσσεται, η διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου σε συνεργασία με τις τοπικές εισαγγελικές αρχές, έγινε μείζον θέμα από λαλίστατα στόματα. Στο κάδρο βρέθηκε μία ανήλικη και άκρως προσωπικά ζητήματά της είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς και ενός ακόμη φερόμενου ως εμπλεκόμενου προσώπου στην υπόθεση.

Το κακό πάλι έγινε. Το Ορφανοτροφείο βρέθηκε άλλη μια φορά στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, με τα παιδιά θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, που δεν έχει τέλος. Τα «μαχαίρια», τα οποία ακονίζονταν όπως φαίνεται τους τελευταίους μήνες –και ας είναι μόλις πεντάμηνο από τις τελευταίες εκλογές- βγήκαν φανερά.

Η εποπτεύουσα αρχή, ο δήμος Βόλου δηλαδή, σ’ αυτό το σκηνικό δείχνει το δρόμο για νέες εκλογές και κατά συνέπεια για νέες περιπέτειες του ιδρύματος. Είναι τελικά σε θέση κανείς, να μιλήσει με υπευθυνότητα και να απαντήσει τι συμβαίνει επιτέλους σ’ αυτό το Ιδρυμα; Πώς πάντοτε συγκεντρώνονται στη διοίκησή του άτομα που δεν έχουν τη στοιχειώδη ψυχραιμία να αντιμετωπίσουν με σύνεση και προσοχή ζητήματα που ανακύπτουν σε ένα τόσο ευαίσθητο ίδρυμα; Για ποιο λόγο δεν μπορούν να κοπάσουν οι σφοδρές συγκρούσεις;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου