Ρίχνουν «μπόμπες», σκορπούν το θάνατο

ρίχνουν-μπόμπες-σκορπούν-το-θάνατο-818091

Μία τεράστια βιομηχανία, απλώνει τη λειτουργία της εντός και εκτός της χώρας. Με έδρες, παρακλάδια, υποκαταστήματα, μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων, ακόμη και σε καίριες θέσεις, οι οποίοι λαδώνονται για συμμετοχή στο μεγάλο φαγοπότι. Και όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, μέχρι ένα από τα πλοκάμια της, έστω και μικρό, να σπάσει, μετά από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση. Τα κέρδη της αμύθητα, τα ποσά που διακινεί υπέρογκα, η φοροδιαφυγή τεράστια.

Από αυτή τη βιομηχανία, το λαθρεμπόριο αλκοόλης, που έχει στηθεί γύρω από τη νυχτερινή διασκέδαση, η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατά άλλους υπολογισμούς ακόμη και σε δισ. ευρώ. Ποσά τεράστια χάνονται ως φόροι από μία χώρα, η οποία ματώνει από τα μειωμένα έσοδα των κρατικών ταμείων της.

Και όμως, τα εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια που χάνονται είναι το λιγότερο, το ελάχιστο, μπροστά στις άλλες, άκρως σημαντικές, απώλειες που δημιουργούν με τη δράση τους τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης οινοπνευματωδών ποτών. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εμπλεκόμενοι στα κυκλώματα, από όποια θέση, αποσκοπούν στο εύκολο κέρδος, διάγουν βίο έκλυτο, κοιτούν την καλοπέρασή τους και ας αφήνουν πίσω τους απροσδιόριστο αριθμό θανάτων. Ποτίζουν ανθρώπους, εν αγνοία τους, δηλητήριο, περνούν στον οργανισμό τους επικίνδυνες ουσίες που θανατηφόρες συνέπειες, σκορπούν ασθένειες αγιάτρευτες, που πολλές φορές οδηγούν στο μοιραίο.

Εάν δεν πρόκειται για δολοφόνους, τότε γιατί πρόκειται; Γνωρίζουν τις τραγικές συνέπειες της δράσης τους, αλλά τις αγνοούν μπροστά στο δικό τους προσωπικό όφελος. Και το κυριότερο ότι δεν σταματούν ακόμη και όταν πρόκειται για εφήβους, νεαρά παιδιά, που ίσως είναι και τα δικά τους…

Ρίχνουν ανεξέλεγκτα τις δικές τους «μπόμπες» στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Γι’ αυτό και ο πόλεμος που πρέπει να κηρυχθεί, ακόμη και με τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας, απέναντί τους χρειάζεται -επιτέλους- να ξεκινήσει ανελέητος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου