Αγοράζουν πολιτικό χρόνο

αγοράζουν-πολιτικό-χρόνο-784946

Για μία ακόμη φορά, δηλαδή, είναι όλα θέμα επικοινωνίας. Από την αρχή που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές την περασμένη Δευτέρα μέχρι και τώρα, που ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 88

Από τον τρόπο που ο πρωθυπουργός «ανέλαβε» την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, είναι προφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια να κατευναστεί η οργή για την τραγωδία και να μετριαστούν οι αλγεινές εντυπώσεις από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου Τόσκα – Τζανακόπουλου.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν συνοδεύτηκε από παραιτήσεις και αποπομπές είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να υποστήριξε πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αποδράσει από τις ευθύνες της, όμως ακριβώς αυτό κάνει. Κρύβεται πίσω από την λεκτική αναφορά «αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη», ουσιαστικά για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, καθώς τα όσα τραγικά έχουν διαδραματιστεί από την περασμένη Δευτέρα έχουν φέρει στην πλέον δύσκολη θέση το Μαξίμου.

Για μία ακόμη φορά, δηλαδή, είναι όλα θέμα επικοινωνίας. Από την αρχή που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές την περασμένη Δευτέρα μέχρι και τώρα, που ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 88.

Το πιστοποιεί και το θλιβερό βίντεο της κυβερνητικής προπαγάνδας το βράδυ της Δευτέρας, όταν θέλησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τα μεσάνυχτα συνεδρίασε ο πρωθυπουργός με μερικούς υπουργούς του, που ενώ ήταν αρμόδιοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για την εκτίμηση της κατάστασης και τα μέσα αντιμετώπισης και περιορισμού της φονικής πυρκαγιάς. Όλοι παρατηρήσαμε το χαρτάκι που σημείωνε λεξούλες ο πρωθυπουργός από τις ανερμάτιστες και ατεκμηρίωτες εισηγήσεις των συνομιλητών του για να τον ακούσουμε μετά να μιλά για «ασύμμετρο φαινόμενο».

Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί, που μας λένε κατάμουτρα ότι όλα έγιναν όπως πρέπει, στη μεγαλύτερη τραγωδία από πυρκαγιά από τη μεταπολίτευση; Θα πράξουν τα ίδια σε μια παρόμοια πυρκαγιά; Να μας το πουν για να σημάνουμε εμείς τις καμπάνες και να πάρουμε εμείς τα μέτρα μας.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν οι πολίτες σε μια Κυβέρνηση… αλάνθαστων που επιμένουν (όπως ο κ. Τόσκας χθες στην EΡT) ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε και υποστηρίζουν, ως «αλάνθαστοι», ότι είναι «περήφανοι» και για αυτό δεν ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη;

Ωρες είναι τώρα να ζητούν από την πραγματικότητα, που δεν συμφωνεί μαζί τους, μια δημόσια συγγνώμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου