ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτυρικός θάνατος ακτινολόγου από την Αγριά και των παιδιών της στο Μάτι

μαρτυρικός-θάνατος-ακτινολόγου-από-τ-787298

Βαρύ το τίμημα που «πληρώνει» ο Βόλος στην εθνική τραγωδία με τους δεκάδες αδικοχαμένους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος για το θάνατο της Βασιλικής Χερουβείμ το γένος Κουκουσέλη, των δύο δίδυμων κοριτσιών της και της μητέρας της Χρυσούλας από την Αγριά. Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που ραγίζει καρδιές και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ακτινολόγος – τεχνολόγος βρήκε φριχτό θάνατο μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα της στο «μαρτυρικό» πλέον Μάτι. Ήταν η πρώτη μέρα που είχε πάει να πιάσει δουλειά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Όταν της ανακοίνωσαν την τρίμηνη μετακίνησή της από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου υπηρετούσε, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας χάρηκε, διότι θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της κοντά στο σπίτι της, αφού η οικογένειά της διέμενε στην περιοχή . Δεν πρόφτασε όμως. Η πύρινη κόλαση της περασμένης Δευτέρας της έκοψε το νήμα της ζωής. Όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο ταξίδεψαν στον ουρανό ως άγγελοι μαζί της, οι δύο δίδυμες κορούλες της, η Μαριλία και η Εβελίνα, στην τρυφερή ηλικία των τριών χρόνων. Ο Χάρος όμως… δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε μαζί του και την 75χρονη μητέρα της Χρυσούλα Χερουβείμ, το γένος Κουκουσέλη, γέννημα – θρέμμα από την Αγριά του Βόλου. Τον φύλακα άγγελο της οικογένειας τα τελευταία χρόνια.

Η άτυχη τεχνολόγος – ακτινολόγος βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τα δίδυμα κοριτσάκια της και τη μητέρα της ανάμεσα σε δύο καμένα αυτοκίνητα. Εκτιμάται ότι μόλις συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και ενώ οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα γύρω σπίτια, αποφάσισε να φύγει μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα της , για να αναζητήσουν ένα πιο ασφαλές μέρος, μακριά από την πύρινη κόλαση που δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Μία συνάδελφός της συντετριμμένη χθες έγραψε στο fb, ότι μέχρι τις 18.30 μιλούσαν μέσω internet μεταξύ τους και η άτυχη Βίκυ (έτσι τη φώναζαν οι συνάδελφοι και οι φίλοι της), της είπε ότι έβλεπε τη φωτιά πολύ μακριά. Από τότε και έκτοτε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία κανενός μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός της άρχισε να την αναζητά, όμως το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Επιχείρησε να βρει στο τηλέφωνο και τη μητέρα του αλλά μάταια. Από τη Δευτέρα το βράδυ…που χάθηκαν τα ίχνη τους, οι ώρες αγωνίας για τους δικούς της ανθρώπους άρχισαν να κυλούν βασανιστικά.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της άτυχης ακτινολόγου που απεύχονταν να είχε συμβεί κάτι κακό, δυστυχώς το απόγευμα της Τετάρτης ενημερώνονταν για το άσχημο παιχνίδι που είχε παίξει η μοίρα σε μία μάνα, στα δύο της παιδιά και στη γιαγιά τους. Βρέθηκαν όλοι απανθρακωμένοι. Δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να αποδράσουν από το θάνατο. Τους έστησε καρτέρι και τους θέρισε μεμιάς. Τραγική ειρωνεία το σπίτι της από το οποίο έφυγε η οικογένεια για να μην αποκλειστεί έμεινε άθικτο από τις φλόγες.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Η Βασιλική αναγνωρίστηκε από τον αδερφό της μέσω οπτικής αναγνώρισης και παράλληλα βρέθηκε και η τσάντα της και μέσα υπήρχε η ταυτότητά της, ενώ αναγνώρισαν και το ένα από τα δυο της παιδιά», ανακοίνωσε συντετριμμένος προχθές, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ. Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζοντας την ανείπωτη θλίψη των συναδέλφων της άτυχης ακτινολόγου.

«Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη συνάδελφός μας, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε» συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ που καταγγέλλει ότι το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, καθώς δεν υπήρξε κανένας συντονισμός.

«Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στον Δήμο, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει. Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυκτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους. Άφαντοι οι αρμόδιοι» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Κέντρο Υγείας εκκενώθηκε στις 6:30 μ.μ. και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί αν η διευθύντρια-συντονίστρια δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το εκκενώσει. «Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας» τονίζει.

«Μάχη» δόθηκε στα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι ίδιοι περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανέναν συντονισμό. Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους, περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές» καταλήγει η Ομοσπονδία που ανακοίνωσε ότι προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και αυτά όπως μπορούν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου