ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ»

οχι-παιχνιδια-στην-πλατη-μου-788485

«Χτυπήματα» κάτω από τη μέση και ένας ανελέητος υπόγειος πόλεμος βρίσκονται σε εξέλιξη τοπικά στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων που προτείνονται να αξιολογηθούν, ώστε να είναι υποψήφιοι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου δέχτηκε αφόρητες πιέσεις προκειμένου να πάρει θέση κατά των προτεινόμενων Ν. Χαυτούρα και Τρ. Πλαστάρα, με απώτερο στόχο να αποτραπεί να συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στη λίστα που θα αποσταλεί στην Αθήνα.

Ανάλογες πιέσεις μέχρι και προειδοποιητικά μηνύματα μέσω messenger είχαν λάβει τις προηγούμενες μέρες και στελέχη της Δημοτικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ, από συγκεκριμένα πρόσωπα, επέλεξαν όμως να μην απαντήσουν, για να μην τροφοδοτήσουν την ένταση που έβλεπαν να έρχεται.

Μετά την «πόρτα που έφαγαν» εκείνοι που το επιχείρησαν και αφού δεν κατέστη δυνατό στη συνεδρίαση της Δευτέρας να κοπούν τα ονόματα των κ.κ. Χαυτούρα και Πλαστάρα, μπήκαν στο παιχνίδι τα «μεγάλα μέσα…».

Μόλις έστειλε χθες ανακοίνωση η γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου, για να επαναλάβει ό,τι είχε επισημάνει σε εγκύκλιό του ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης πριν από λίγες μέρες για τη φιλοσοφία που πρέπει να διαπνέει τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν, όσον αφορά στην προοδευτικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα που πρέπει να έχουν, ακολούθησαν αναρτήσεις σε τοπικά site, που την εμφάνιζαν να «δείχνει την πόρτα της εξόδου» σε Χαυτούρα, Πλαστάρα και σε όσους τους πρότειναν να είναι υποψήφιοι με το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία.

«Λυπάμαι πολύ, που ορισμένοι έσπευσαν να παρερμηνεύσουν την ανακοίνωση που εξέδωσα ως γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Κινήματος, βγάζοντας αυθαίρετα τα … δικά τους συμπεράσματα.

Η ανακοίνωσή μου ήταν σαφής και πανομοιότυπη με την εγκύκλιο που απέστειλε πριν από λίγες μέρες σ’ όλη τη χώρα ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο» δήλωνε λίγο αργότερα η κ. Τσιώμου, εμφανώς ενοχλημένη ζητώντας να γίνει αποκατάσταση των όσων «φέρεται να θέλει», ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

« Ως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ έχω χρέος να διασφαλίσω την ενότητα του Κινήματος και αυτό θα πράξω. Μακριά από σκοπιμότητες, εμμονές και φιλοδοξίες, που όποτε κυριάρχησαν του πολιτικού στόχου της ανασυγκρότησης της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, το τίμημα ήταν βαρύ. Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα Κίνημα Αλλαγής μεγάλο, πλουραλιστικό, το οποίο θα μπορεί να εγγυηθεί μία προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Το οφείλουμε αυτό στους 220.000 πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν τον προηγούμενο Νοέμβριο. Σ’ ό,τι με αφορά προσωπικά, παραμένω προσηλωμένη σ’ αυτόν τον στόχο. Παιχνίδια όμως στην “πλάτη μου” από όσους χρησιμοποιούν το όνομά μου χωρίς να ερωτηθώ, ή ομιλούν εξ ονόματός μου, δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχτώ» καταλήγει η ίδια. Αν το μήνυμα ελήφθη ή όχι θα φανεί τις επόμενες μέρες. Η κ. Τσιώμου πάντως έχει ενημερώσει και την Αθήνα που τα «έχει δει όλα με τον Βόλο» και τη λυσσαλέα μάχη χαρακωμάτων που ορισμένοι επιχειρούν να επιβάλλουν ως πολιτική τακτική για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου