ΤΟΠΙΚΑ

Δημοψήφισμα στο Ποτάμι για υποψηφίους

δημοψήφισμα-στο-ποτάμι-για-υποψηφίου-790007

Ερωτηματολόγιο με το οποίο ζητείται να απαντήσουν τα μέλη του Ποταμιού σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ, έχουν στα χέρια τους από την προηγούμενη Παρασκευή αρκετοί Βολιώτες, μέλη του κόμματος.

Στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνονται ερωτήσεις με όλα τα καυτά θέματα. Για το αν προτιμούν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, για το ποια πρόσωπα θα πρέπει να στηρίξει το Ποτάμι στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αν οι βουλευτές – ευρωβουλευτές προωθούν τις θέσεις του κόμματος, αλλά και για το αν το Ποτάμι θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές αυτόνομο ή να αλλάξει ηγεσία. Επίσης ζητείται από τα μέλη να τοποθετηθούν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την επίσημη θέση που έχει πάρει το Ποτάμι για το Μακεδονικό.

Οι πρώτες ερωτήσεις αφορούν στη φυσιογνωμία του Ποταμιού. Τα μέλη του καλούνται να απαντήσουν, πώς θα προσδιόριζαν το Ποτάμι (κεντρώο, φιλελεύθερο, κεντροαριστερό, κεντροδεξιό, κανένα από τα παραπάνω γιατί οι ταμπέλες αυτές δεν έχουν σημασία) και πού τοποθετούν αντίστοιχα πολιτικά τον εαυτό τους.

Στις επόμενες ερωτήσεις τα μέλη καλούνται να απαντήσουν αν είναι ικανοποιημένα από την κοινοβουλευτική παρουσία του Ποταμιού, αν εκτιμούν ότι έχει (σ.σ. το Ποτάμι) διακριτό στίγμα σε σχέση με τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως επίσης αντίστοιχα αν είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία των ευρωβουλευτών του Ποταμιού.

Ζητείται επίσης να καταγράψουν, με ποια από τις θέσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΣΥ αντίστοιχα διαφωνούν πλήρως, αλλά και να σταχυολογήσουν δύο θέματα στα οποία θα είναι διατεθειμένοι να συνεργασθεί το Ποτάμι με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Ειδική ενότητα Σκοπιανό -εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Τα μέλη του Ποταμιού καλούνται να απαντήσουν και για το Σκοπιανό, στο οποίο, όπως είναι γνωστό, η θέση του κόμματος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τελικά αποτέλεσε μία από τις βασικότερες αιτίες του «διαζυγίου» με το Κίνημα Αλλαγής. Η ερώτηση τίθεται ως εξής: «Συμφωνείτε με τη στάση που κράτησε το Ποτάμι στο Μακεδονικό;».

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα μέλη του Ποταμιού καλούνται να απαντήσουν αν τα πρόσωπα που θα στηριχθούν από το Ποτάμι στις εκλογές, πρέπει να είναι πετυχημένα πρόσωπα ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης ή μόνο πρόσωπα που αντιπολιτεύονται την σημερινή κυβέρνηση.

Τέλος ενόψει των εθνικών εκλογών το Ποτάμι ζητά από τα μέλη του να τοποθετηθούν αν το κόμμα πρέπει στις ερχόμενες εκλογές να κατέβει αυτόνομο, ή να επιδιώξει προεκλογική συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα και αν πρέπει να έχει στον ορίζοντά του την συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιο κόμμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου