ΤΟΠΙΚΑ

Επιμορφωτικό Φεστιβάλ Εκπαίδευσης διοργανώνει το Νοσοκομείο Βόλου

επιμορφωτικό-φεστιβάλ-εκπαίδευσης-δ-50278

Με στόχο την επιμόρφωση του υγειονομικού προσωπικού της Μαγνησίας (στο νοσοκομείο, σε Κέντρα Υγείας και ιδιωτικές κλινικές), θα διεξαχθεί από 23 έως 27 Απριλίου στο Νοσοκομείο Βόλου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολυθεματικό συνέδριο που θα είναι ανοιχτό στους εμπλεκόμενους με την υγεία φορείς, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, όπως τονίστηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου, είναι να καταστεί θεσμός, από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του ΓΝΒ κ. Ματθαίος Δραμητινός, στο «Φεστιβάλ Εκπαίδευσης» θα συμμετέχουν γιατροί, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας (που είναι η μόνη πιστοποιημένη ομάδα στην ΚΑΡΠΑ), ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ομάδα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, στρατιωτικοί γιατροί, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου (που θα μιλήσει για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο), μέλη της παραολυμπιακής ομάδας κλπ.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Χάρης Αποστολίδης, αναφέρθηκε στην ομάδα εκπαίδευσης που έχει συσταθεί στο ίδρυμα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια σύγχρονη σκεπτόμενη ομάδα η οποία έχει στόχο την ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης και εξωστρέφειας του Νοσοκομείου, ενώ η διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, κ. Κατερίνα Χαρανά, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία εξαιρετική, η οποία θα έχει ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή από το υγειονομικό προσωπικό όλων των δημοσίων και ιδιωτικών δομών της περιοχής.

Για την ομάδα εκπαίδευσης του Νοσοκομείου, η οποία έχει εντρυφήσει σε μία σειρά από δραστηριότητες που έχουν στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την επιμόρφωση του προσωπικού, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, η κ. Βίκυ Σούλια, νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου, η οποία τόνισε πως απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί το Νοσοκομείο Βόλου σε κέντρο εκπαίδευσης, που θα παρέχει επιστημονική κατάρτιση σε όλο τον νομό.

Να σημειωθεί, πως πριν οριστικοποιηθεί η θεματολογία του φεστιβάλ, διακινήθηκαν ερωτηματολόγια στο προσωπικό, τα στοιχεία των οποίων αξιολογήθηκαν, ενώ οι επιμορφωτικές ομιλίες συμπληρώθηκαν και με επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου