ΤΟΠΙΚΑ

Παρατράγουδα στον χορό των δημοτικών υπαλλήλων

παρατράγουδα-στον-χορό-των-δημοτικών-119912

Μία εκδήλωση, όπως ο χορός για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία θα έπρεπε να κυριαρχήσουν τα χαμόγελα, το γλέντι και η διασκέδαση, μετατράπηκε το Σάββατο το βράδυ σε Βατερλό για τον σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. Μάλιστα, όσα διαδραματίστηκαν στην επίμαχη εκδήλωση, αποτέλεσαν αφορμή έντονων επικρίσεων από πλευράς εργαζομένων κατά του προεδρείου του σωματείου.

Οι επικρίσεις στρέφονται όχι κατά της επιχείρησης στην οποία έγινε η εκδήλωση, αλλά κατά του προεδρείου του σωματείου, για το γεγονός ότι ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός για να φιλοξενήσει μία τέτοια εκδήλωση και μάλιστα παραμονές Αποκριάς, με αποτέλεσμα δημοτικοί υπάλληλοι με τις οικογένειές τους και τις παρέες τους να αναγκαστούν να αποχωρήσουν άπραγοι και εμφανώς εκνευρισμένοι, αφού ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι.

«Αυτό που έγινε ήταν άθλιο. Δεν τιμά κανέναν. Δεν είναι δυνατόν όταν διοργανώνεις μία χοροεσπερίδα να μην έχεις προβλέψει πόσοι συνάδελφοι θα παραστούν, έστω κατά προσέγγιση για να μη σημειωθούν παρατράγουδα σαν αυτά που βιώσαμε όλοι το Σάββατο» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η γ.γ. του συλλόγου, Εύη Καρυδάκη η οποία επέκρινε την πλειοψηφία του σωματείου για προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης.

Η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ την οποία εκπροσωπεί η κ. Καρυδάκη, χθες ζήτησε επισήμως να κατατεθούν υπόψη του διοικητικού συμβουλίου όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν σχετικά, πριν η πλειοψηφία καταλήξει στην επιλογή του συγκεκριμένου κέντρου, για να γίνει ο χορός.

«Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν επαγγελματία. Δεν έχει ευθύνη καμία επιχείρηση, επειδή το προεδρείο του συλλόγου δεν υπολόγισε σωστά τα πράγματα και διοργάνωσε μία χοροεσπερίδα κυριολεκτικά στο πόδι» σημείωσε η κ. Καρυδάκη.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ έβαλε επίσης θέμα για την «τιμολογιακή πολιτική» που ακολουθήθηκε στη διάθεση των καρτών, θεωρώντας πως τα 18 ευρώ ήταν ένα ποσό στο οποίο πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Η κ. Καρυδάκη μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, το προεδρείο του συλλόγου να ζητά, τόσο από 4 μέχρι πρότινος συνδικαλιστές και νυν συνταξιούχους του συλλόγου των ΟΤΑ, όσο και από το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Ζ. Καραλιάγκο (που ήρθε από τη Λάρισα στο Βόλο για την εκδήλωση) να πληρώσουν κάρτα στην είσοδό τους στην χοροεσπερίδα.

Να σημειωθεί, πως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναζήτησε χθες την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου