ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΕΚΑΒ το ασθενοφόρο δωρεά της ΕΒΟΛ

στο-εκαβ-το-ασθενοφόρο-δωρεά-της-εβολ-274783

Το «κλειδί» του ασθενοφόρου που δώρισε η ΕΒΟΛ στο Νοσοκομείο Βόλου και παραχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ, παρέλαβε χθες η διευθύντρια ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βάσω Αυγέρη από τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Ματθαίο Δραμητινό, παρουσία του γιατρού του ΕΚΑΒ Κώστα Σταμνά. Η επίσημη παράδοση-παραλαβή του ασθενοφόρου αναμένεται να γίνει σε εκδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία του προέδρου της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζου και του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου που αναμένεται για επίσκεψη στον Βόλο.

Με την προσθήκη του ασθενοφόρου-δωρεά της ΕΒΟΛ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία για τις διακομιδές από σήμερα κιόλας, το ΕΚΑΒ Βόλου έχει στη δυναμικότητά του δώδεκα ασθενοφόρα, από τα οποία ωστόσο τουλάχιστον τρία παραμένουν καθηλωμένα σε διάφορα συνεργεία λόγω σοβαρών μηχανικών προβλημάτων. Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη, πρόκειται για πολύ παλιά οχήματα που κυκλοφορούν από το 2003 και για τα οποία γίνονται προσπάθειες να «επιστρέψουν» στην ενεργό δράση.

Επιπλέον τρία οχήματα αναμένονται στον Βόλο από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που πρόσφατα έκανε δωρεά 10 σύγχρονα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βάσω Αυγέρη, παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του οχήματος, εξέφρασε την ικανοποίησή της υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως η δωρεά της ΕΒΟΛ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά το ΕΚΑΒ που καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των διακομιδών της χερσαίας Μαγνησίας. Αναφερόμενος σε αυτή τη γραφειοκρατία, ο διοικητής του ΓΝΒ Μ. Δραμητινός, από την πλευρά του σημείωσε πως η δωρεά της ΕΒΟΛ επιτέλους θα πιάσει τόπο, ενώ παρατήρησε πως η συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κινείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η κ. Βάσω Αυγέρη, εκτίμησε πως μέσα στο 2018 θα παραληφθούν άλλα 13 νέα ασθενοφόρα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που χειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου