ΤΟΠΙΚΑ

Η Βολιώτισσα Ιωάννα Βαλτσιώτη χάρισε ζωή με τον θάνατό της

η-βολιώτισσα-ιωάννα-βαλτσιώτη-χάρισε-396534

Ζωή με τον θάνατό της χαρίζει μία 60χρονη γυναίκα από τον Βόλο, που έσβησε χθες μετά από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Οι τρείς κόρες της Ιωάννας Βαλτσιώτη, παρά τον ανείπωτο πόνο για τον απροσδόκητο θάνατο της αγαπημένης τους μητέρας, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι. Η γέφυρα ζωής στήθηκε χθες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για τη λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών. Πρόκειται για τη δεύτερη δωρεά οργάνων στη Μαγνησία από τις αρχές του 2017.

Η άτυχη Ιωάννα Βαλτσιώτη νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου από το Σάββατο το μεσημέρι, μετά από ανεύρυσμα εγκεφάλου που υπέστη το πρωί της ίδιας μέρας. Βρισκόταν στο σπίτι της μίας από τις τρείς κόρες της και ενώ έπινε τον καφέ της έχασε τις αισθήσεις της. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Ήταν εξαρχής απαισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά ο οργανισμός της 60χρονης έδειχνε να μην ανταποκρίνεται σε καμία θεραπεία. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό θάνατο και ενημέρωσαν σχετικά τους συγγενείς προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι.

Τα τρία κορίτσια, χωρίς δεύτερη κουβέντα ενημέρωσαν τους γιατρούς της ΜΕΘ ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να γίνει δωρεά οργάνων. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Μονάδα ήταν πράγματι συγκλονιστικές, ειδικά για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν παρά τον πόνο τους τα τρία κορίτσια, που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της μητέρας τους σε συνανθρώπους που περιμένουν σε λίστες αναμονής, διεκδικώντας το δικαίωμα να ζήσουν.

Η «Γέφυρα ζωής» στήθηκε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί. Στο Νοσοκομείο Βόλου κατέφθασαν δυο διαφορετικές ομάδες γιατρών, από Αθήνα, και Θεσσαλονίκη για τους νεφρούς, τους κερατοειδείς και το ήπαρ. Για αρκετές ώρες δόθηκε πραγματική μάχη με τον χρόνο για να γίνουν όλες οι επεμβάσεις και οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φτάσουν τα όργανα όπως πρέπει στους προορισμούς τους. Η άτυχη Ιωάννα Βαλτσιώτη, ήταν σύζυγός του Βασίλη Βαλτσιώτη που διατηρεί τη βιοτεχνία μαρμάρων στην οδό Αναπαύσεως.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγ. Βασιλείου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου