ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Τσέλιος: Μετά από 21 χρόνια στον Εμπορικό Σύλλογο άνοιξε δρόμο σε νέα πρόσωπα

κων-τσέλιος-μετά-από-21-χρόνια-στον-εμπο-397330

Μετά από 21 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα συλλογικά όργανα του εμπορικού κόσμου του Βόλου, έξι από τα οποία ως τιμονιέρης του τοπικού συλλόγου, ο Κώστας Τσέλιος, ανοίγει τον δρόμο σε νέα πρόσωπα. Αν και ο ίδιος είναι πολύ μικρός στην ηλικία για να «κρεμάσει τη φανέλα», αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και την Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου.

«Πρέπει να δοκιμαστούν και άλλοι συνάδελφοι στην πρώτη γραμμή», τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σίγουρος πως τα ηνία του εμπορικού συλλόγου- με αφορμή και τις αυριανές εκλογές- θα παραδοθούν σε εξίσου στιβαρά χέρια.

Το τελευταίο διάστημα δέχτηκε προσωπική κριτική στην οποία ακόμη και τώρα δεν επιθυμεί να απαντήσει. Όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν έχει νόημα, όπως λέει ο ίδιος. «Όλοι σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι έχουμε τις αναφορές μας, τις ιδεολογικές μας καταβολές, όμως κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει ιδεοληψίες», επισημαίνει ο ίδιος και δεν έχει άδικο, αφού και τις δύο θητείες που ηγήθηκε της παράταξης «Ενωτικό Εμπόριο», το ψηφοδέλτιο ήταν πολυσυλλεκτικό και ευρύτερης αποδοχής.

«Είμαι έμπορος με πολλά χρόνια ένσημα στον ΟΑΕΕ και δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλά δεν επέτρεψα σε καμία περίπτωση να υπονομεύσει το συμφέρον των συναδέλφων μου. Αντιθέτως, διαφώνησα και συγκρούστηκα με υπουργούς κάθε κόμματος, κατέθεσα προτάσεις σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, επεδίωξα και κατάφερα συνθέσεις και όχι διαφοροποιήσεις», σημειώνει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Κάνοντας αναδρομή στις παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου που «έγραψαν» στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Κων. Τσέλιος αναφέρθηκε στους αγώνες που δόθηκαν κατά του ασφαλιστικού αλλά και στη μάχη για τη μη απελευθέρωση των Κυριακών.

«Οι εμπορικοί σύλλογοι, οι εργαζόμενοι στην αγορά έχουμε αναγάγει σε κορυφαίο θέμα της κυριακάτικης αργίας και δικαιωθήκαμε, αφού οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους βρέθηκαν και παραμένουν στο πλευρό μας. Όποτε δώσαμε τη μάχη ενωμένοι και χωρίς εμμονές βγήκαμε κερδισμένοι», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας.

Σταχυολογώντας εξάλλου τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, ο Κων. Τσέλιος μιλά κυρίως για το μεγάλο αγκάθι της υπερφορολόγησης, που αποτελεί το «κύκνειο άσμα» για τον εμπορικό κόσμο.

«Ειδικά φέτος, αναμένεται περισσότερο από το 60% του εισοδήματός μας να αποδοθεί στο κράτος μέσω της φορολογίας. Το 2017, έχει επιβάλλει στη καθημερινότητά μας με τον πιο επιβαρυντικό τρόπο δύσκολα μέτρα, και αυτό φαίνεται όσο καμιά άλλη χρονιά στην οκταετή πλέον περίοδο της κρίσης», καταλήγει ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου