ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστοι «άδειασαν» τα Public στον Βόλο

αγνωστοι-άδειασαν-τα-public-στον-βόλο-404905

Χρειάστηκε μόνο 60 δευτερόλεπτα για να σηκώσει πανάκριβα laptop, κινητά και iphone και να φύγει σαν κύριος, ο δράστης που στις 03.10 τα ξημερώματα εισέβαλε στην γνωστή αλυσίδα Public στην οδό Ογλ στο Βόλο και αφήρεσε είδη σημαντικής αξίας.

Ο δράστης με μία βαριοπούλα στο χέρι έσπασε την τζαμαρία της εισόδου του πολυκαταστήματος και σε κλάσματα δευτερολέπτου, μπήκε μέσα άρπαξε περίπου 20 συσκευές πανάκριβων κινητών, laptop και iphone τελευταίας γενιάς και έγινε «καπνός».

Στο σημείο έφτασαν μετά από λίγα λεπτά τόσο η Αστυνομία όσο και ο διευθυντής του καταστήματος μαζί με άλλα στελέχη που ειδοποιήθηκαν για το συμβάν, ήταν ωστόσο αργά αφού ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Η Αστυνομία και άνδρες της Σήμανσης απέκλεισαν καταρχήν το τμήμα του πολυκαταστήματος που έδρασε ο δράστης για να ερευνήσουν το χώρο. Πήραν αποτυπώματα από τις προθήκες που αφαιρέθηκαν τα προϊόντα του πολυκαταστήματος, ενώ επίσης συνέλεξαν το οπτικό υλικό από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ από την εξέταση των video, έχει καταγραφεί πως ο δράστης όταν εισήλθε στο πολυκατάστημα είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα. Φορούσε μαύρα γάντια και κρατούσε ένα σάκο στον οποίο εικάζεται ότι έβαλε τα κλοπιμαία. Οι κινήσεις του όπως καταγράφεται στο οπτικό υλικό ήταν πράγματι «χειρουργικές» και απολύτως χρονομετρημένες. Ήξερε δε που θα «χτυπήσει» αφού άρπαξε μόνο προϊόντα μεγάλης αξίας και τελευταίας τεχνολογίας, προσπερνώντας στο διάβα του υπολογιστές και tamplet εταιρειών που είναι μεν γνωστές, αλλά δεν είναι οι κορυφαίες στον τομέα τους. Μέσα σε 60 ακριβώς δευτερόλεπτα είχε μπει, είχε αρπάξει τα είδη που ήθελε και είχε αποχωρήσει πραγματικά σαν… κύριος. Οι αρχές αλλά και τα στελέχη της γνωστής αλυσίδας εκτιμούν πως δεν αποκλείεται ο δράστης να είχε επισκεφτεί ως πελάτης το μαγαζί προηγούμενες μέρες για να ελέγξει που είναι τοποθετημένα τα προϊόντα που είχε βάλει στο μάτι. Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Και δεύτερο κρούσμα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το συγκεκριμένο «χτύπημα» στο πολυκατάστημα Public φέρεται να μην είναι το πρώτο τις τελευταίες μέρες στο Βόλο, καθώς οι αρχές διερευνούν και μία ακόμη υπόθεση κλοπής από αλυσίδα με ηλεκτρικά που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στην πόλη. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο υποθέσεις φέρεται να έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους και δεν αποκλείεται ο δράστης να είναι ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου